Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui ontzettend blij, maar ook een tikkeltje boos

Noussair Mazraoui wist natuurlijk al hoe het is om te scoren in de Champions League voor Ajax, maar wennen doet het gelukkig nooit. Nee, doelpunten maken op het hoogste niveau maakt blij. Ontzettend blij zelfs. Toch was ‘Nous’ ook een beetje boos.

26 november 2020 - 09:32
Nous 1200
Mazraoui wist al hoe scoren in de CL smaakte, maar het went gelukkig nooit. © Pro Shots

Ajax – FC Midtjylland (3-1) was een duel waar je als Ajaxsupporter voor rust helemaal gek van werd. De ene na de andere goede kans werd onbenut gelaten. Vooral Lassina Traoré en Zakaria Labyad sprongen niet goed om met de mogelijkheden die de ploeg creëerde.

Gelukkig gingen de gemiste kansen niet in de koppies zitten en sloegen de Ajacieden na rust hard toe via Ryan Gravenberch, Mazraoui en David Neres. En dat maakte blij, zelfs heel blij als je Mazraoui heet!

“Hoe blij ik was met mijn 2-0? Ontzettend blij natuurlijk. Het is altijd lekker om een doelpunt te maken, vooral in Champions League. In de eerste helft creëerden we een hele hoop kansen, maar we scoorden maar niet. We waren, mja…, ik weet niet…, misschien niet helemaal gelukkig in de afronding. Dat ging de tweede helft veel beter, toen we snel achter elkaar drie goals maakten.”

Niet helemaal gelukkig in de afronding voor rust was een prima understatement. Was het volgens Mazraoui al klaar na zijn fijne 2-0 of was de 3-0 van Neres toch ook nog wel echt nodig? “Als je naar het spelbeeld kijkt, dan was het na de 2-0 wel zo goed als klaar, denk ik. Midtjylland was niet echt dreigend over de hele wedstrijd, vond ik.”

Boos maakte ‘Nous’ zich ook en dat had alles te maken met de penalty die hij tegen zich kreeg gefloten door arbiter Sergei Karasev. De Ajacied dacht nog even dat de VAR de boel wel zou terugdraaien, maar daarvan was geen sprake. Zodoende kon Awer Mabil de 3-1 vanaf de stip achter Andre Onana schieten.

Mazraoui: “Voor mijn gevoel was het geen penalty. Mijn tegenstander maakt een actie en ik blok hem met die bal. Door dat blok komt de bal alsnog in zijn looplijn mee, waardoor het lijkt alsof hij de bal daar tikt en ik zijn voet raak. Ik vond het heel vreemd dat de VAR het besluit niet terugdraaide.”

Waar Mazraoui zichzelf verdedigde, noemde Erik ten Hag het penaltymoment eerder op de avond ‘een smetje’ op de wedstrijd. “Dat is onnodig,” aldus de trainer. “De spelers zeiden dat het absoluut geen penalty was, maar je gaat ervanuit dat er VAR is en dat het er dus eentje is. Dus dat is jammer, maar verder is een 3-1-overwinning natuurlijk prima.”

Na het laatste fluitsignaal kreeg Mazraoui al vlot mee dat Atalanta voor een stunt had gezorgd, door met 0-2 te winnen op Anfield. “Liverpool verloren hè? Dat verwacht je niet, maar ja, we hebben alles in eigen hand, dus dat is mooi. We krijgen ze allebei nog.”

Mazraoui was in de eerste plaats vooral blij met hoe zijn eigen ploeg voor de dag kwam. “Het was een solide overwinning. We speelden heel goed en natuurlijk konden we meer scoren. Of het een makkelijke wedstrijd was? Nee, dat is het nooit. Je moet namelijk altijd hard werken om te winnen.”

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >