Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

‘Hupsen’ op Live is Life na verzoek Tagliafico en Martínez

Het was een bijzonder moment, ruim voor de aftrap van Ajax - FC Midtjylland (3-1). Door de stadionspeakers schalde ‘Live is life’ van Opus tijdens de warming-up. Juist, het nummer waarop Diego Maradona ooit zo fijn een bal hooghield. De Argentijnse superster overleed woensdag en dus klonk het nummer als eerbetoon in de Johan Cruijff Arena.

26 november 2020 - 08:46
Nico Ajamid 1200
Tagliafico dansend en hooghoudens als Diego. © Pro Shots

Vooraf hoopten we er al stiekem een beetje op en dankzij Nico Tagliafico en Lisandro Martínez gebeurde het dan ook. Het Argentijnse tweetal was er namelijk verantwoordelijk voor dat het nummer, onlosmakelijk met Maradona verbonden, werd afgespeeld in het stadion.

De muziekkeuze was al mooi, nog mooier was om te zien hoe Tagliafico het op het veld beleefde. Het liet Nicóóóó niet onbewogen en we zagen de verdediger dezelfde hupjes maken als Maradona. Losjes in de heupen en alles. Precies zoals we dat Maradona zo mooi zagen doen. Tagliafico hield de bal wel wat minder vaak hoog. Baas boven baas, nietwaar?

Erik ten Hag liet weten dat hij hierover contact had gehad met zijn twee Zuid-Amerikanen. “Ja, ik heb met Nico en Lisandro gesproken. Het nieuws over Maradona kwam binnen, ik denk bij iedereen, maar zéker bij deze twee. Het zijn natuurlijk Argentijnen en die waren er wel emotioneel onder. Op aanvraag van Nico en ‘Licha’ kwam ook het lied tot stand, Live is life van Opus.”

Natuurlijk werd ook Ten Hag gevraagd naar hoe hij keek naar Maradona als voetballer. Welke herinneringen bewaart hij aan Pluisje?

“Het is duidelijk hè, de wereld verliest een heel groot voetballer. Mijn favoriete Maradona-moment? Dan zijn er wel een aantal. Life is live natuurlijk, maar ook het WK82 en zijn periodes bij FC Barcelona en Napoli."

"En natuurlijk, waar hij écht de wereld versteld deed staan, het WK86 in Mexico. Daar maakte hij Argentinië eigenlijk in zijn eentje kampioen. Natuurlijk had hij een team om zich heen, maar hij stak zo ver boven de rest uit. Hij was een individualist van een ongeëvenaard niveau. Daar is geen tweede van ter wereld.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >