Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax en FC Volendam in moordend tempo naar puntendeling

Het Noord-Hollandse onderonsje tussen Jong Ajax en FC Volendam is maandagavond geëindigd in een 1-1-gelijkspel. Gezien het hoge tempo en twee relatief vroege doelpunten was even de verwachting dat er veel vaker gescoord zou worden, maar de productie stokte.

24 november 2020 - 07:13
Pinas 1200
Pinas mocht debuteren in de basis en liet leuke dingen zien. © Pro Shots

Jong Ajax – nu weer met Kjell Scherpen onder de lat – moest het doen zonder de bij het eerste trainende Brian Brobbey, waardoor Sontje Hansen zijn plekkie in de punt overnam. De eerste helft was er eentje die je bij vlagen de adem ontnam, want het spel golfde in moordend tempo op en neer.

Bij de beloften mocht Jaymillio Pinas genieten van zijn allereerste basisplaats en hij liet direct mooie dingen zien tijdens een aantrekkelijke eerste helft. Scoren lukte net niet, want zijn vroege schot ging over. Jong Ajax bleef druk zetten en dat leverde een enorme kans op voor Naci Ünüvar, maar op aangeven van Hansen werd zijn stiftje van de lijn gehaald.

Maar zoals gezegd ging het van hot naar her op sportpark De Toekomst en was het bij vlagen ook een tikje open huis voor de neus van Scherpen. Hij zag een bal naast zich op de paal uiteenspatten en moest vervolgens zien hoe Martijn Kaars de 0-1 in alle vrijheid mocht binnenglijden.

Lang genoten de Volendammers niet van de voorsprong, want vrijwel direct deed de thuisploeg iets terug. Victor Jensen zette een aanval op met Pinas, die de bal terug bij de Deen bracht. Vanaf randje zestien prikte Jensen de bal in de verre hoek: 1-1.

We gingen er nog maar eens goed voor zitten, want spektakel leek in de maak. Het spel bleef op en neer stuiteren, maar het was eveneens onwijs slordig van beide kanten. Onrustig vooral.

Gezien het hoge tempo was het dan ook niet echt verrassend dat het allemaal na een uurtje wat inkakte. Het tempo ging omlaag en gescoord werd er niet meer. De bezoekers zette nog wel wat aan, maar Jong Ajax hield achterin stand, mede dankzij de goed spelende Devyne Rensch.

Jong Ajax bezet inmiddels de achtste plek in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg gaat zaterdag 28 november op bezoek bij FC Dordrecht, waar al om 16.30 uur wordt afgetrapt.

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >