Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt dat Klaiber kritiek moet negeren: ‘onverstoorbaar zijn’

Sean Klaiber heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt door naar Ajax over te stappen, want veel supporters van FC Utrecht nemen hem dat kwalijk en ook Ajaxsupporters fronsen de wenkbrauwen.

02 oktober 2020 - 09:14
Klaiber 1200
Klaiber krijgt de hoon van alle kanten over zich heen uitgestort. © Pro Shots

De rechtsback is in een situatie gekomen dat hij nu van beide kanten kritiek krijgt en als je op zijn Instagram-account koekeloert, dan zie je dat sommige commentaren echt niet mals zijn. Sterker nog, schandalig. Ludiek de draak steken met iemand is dikke prima, maar we lezen dingen…

Klaiber stelde eerder stoer nooit naar Ajax te vertrekken en dat PSV en Feyenoord veel eerder zijn voorkeur genoten. Dat bekt lekker weg in Utrecht, maar uiteindelijk pakte Klaiber razendsnel zijn fiets toen bleek dat hij in de Johan Cruijff Arena kon spelen.

Zo werken die dingen. Klaiber is overigens geen totaal onbekende in Amsterdam, want hij was actief in de jeugd van Ajax. De verdediger plaatste daarom donderdag een Instagram-post, waarop hij als jong menneke poseert met Hedwiges Maduro.

Klaiber is er zondagmiddag gelijk bij als Ajax afreist naar Groningen. Erik ten Hag maakte dat donderdagavond bekend tijdens zijn perspraatje in aanloop naar dat uitduel. De oefenmeester ging eveneens in op de gevoeligheden rondom het aantrekken van Klaiber en vertelde ook waarom Ajax doorpakte.

Ten Hag: “Op elke speler die de overstap naar Ajax maakt, zijn supporters kritisch. In dit specifieke geval nog meer. Daar moet Sean mee dealen. Het zijn allemaal randzaken. De hoofdzaak is voetballen. Hij moet kwaliteit op het veld brengen en dan komt het goed. Onverstoorbaar zijn.”

Volgens Ten Hag is het aantrekken van Klaiber helemaal niet gek. “Ik wilde Sergiño Dest per se houden. Dat is niet gelukt en dat is bijzonder spijtig. Dan houden we zes volwaardige verdedigers over en dat is gezien het programma te matig.”

“Dan zoek je een speler die het vertrek van Dest goed kan invullen. We wilden per se een Nederlandse speler hebben. Dan is het logisch dat je bij Klaiber uitkomt. Na Mazraoui, Dest en Dumfries is hij de beste rechtsback van Nederland.”

Klaiber Instakopie

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >