Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaiber gaat met nieuwe vriendin onmiddellijk 'elders' samenwonen

Laat je niet afschrikken door de kop boven dit artikel. We hebben een aantal zaken rond de overgang van Sean Klaiber naar Ajax op de grote hoop gegooid. Zo heeft FC Utrecht een beetje moeite met de aankondiging, terwijl de rechtsback zelf een vergelijking maakt met een nieuwe vriendin.

01 oktober 2020 - 14:07
Klaiberelderscar
Check die lach van Klaiber toch eens. Die is blij, hoor. © Ajax Images

De relatie tussen Utrecht en Klaiber heeft alles bij elkaar zo'n dertien jaar geduurd. Bijna ging hij een veertiende seizoen in bij de club uit de Domstad, maar toen stond Ajax ineens op de stoep. Je zou het haast logisch kunnen noemen.

Klaiber dus naar Ajax. Of naar elders? Elders... Ja, elders! Utrecht kondigt een afscheidsinterview zijn trouwe rechtsback aan met de mededeling dat Klaiber zijn loopbaan elders voortzet. Gelukkig staat er in de omschrijving wel gewoon Ajax en wordt de club bij naam uitgesproken door de voice-over.

Scheelt weer! Na een paar dagen vol adrenaline ging Klaiber nog één keer in gesprek met de kanalen van Utrecht en we moeten zeggen... er is een prachtig interview afgenomen. Sowieso, je kunt niet blij zijn met de komst van Klaiber, maar als je zijn big smile ziet op de foto's, zijn kindje op de filmpjes en zijn tranen tijdens dit gesprek... Dan kun je niet haten op de nieuwe nummer 5.

“Ik heb met Erik ten Hag gesproken, want ik ken hem natuurlijk nog van zijn tijd bij Utrecht. Ik heb een heel goede tijd met hem gehad. Ik kwam toen over van FC Dordrecht en onder Ten Hag heb ik bepaalde stappen gezet die mij tot een betere speler hebben gemaakt,” aldus Klaiber.

Het is duidelijk: de rechtspoot wil maar wat graag een nieuwe samenwerking aangaan met zijn oude trainer. “Ik heb altijd een goed gevoel bij Ten Hag gehouden, bij andere trainers van Utrecht ook trouwens en ik ben ze superdankbaar, maar hij is belangrijk voor mij geweest.”

Desondanks voelt het voor Klaiber best een beetje raar om Utrecht te verruilen voor Ajax. “Dit zou mijn veertiende seizoen in Utrecht-shirt worden en natuurlijk is het raar. Je hebt net een nieuwe vriendin en dan ga je direct samenwonen, terwijl je altijd thuis hebt gewoond. Misschien ga je je ouders missen of zo, zo voelt het nu voor mij.”

Met de transfer van Klaiber is een bedrag gemoeid dat inclusief bonussen te zijner tijd kan oplopen tot zo'n 7 miljoen euro. Utrecht heeft dus goede zaken gedaan en dat vindt de hoofdpersoon stiekem best fijn. “Ik ben er trots op dat ik een bedrag oplever voor de club. Zo heeft het moeten gaan, maar ik ga mijn speelminuten nu maken in de Johan Cruijff Arena en niet langer in de Galgenwaard.”

“Pfff, ik wil de supporters natuurlijk bedanken voor alles. En blijf jullie club steunen, dat is het belangrijkste wat er is. Zeker in deze tijd,” luidt de afscheidsboodschap van Klaiber. “De gezichten van de jongens die op de tribune staan, die herken ik. Bedank voor een goede tijd en voor de vele mooie acties, top gedaan!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >