Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag spreekt over ‘clashes of style’ in groepsfase Champions League

Liverpool, Atalanta Bergamo en FC Midtjylland, dat zijn de drie ploegen die Ajax treft in de groepsfase Champions League. Erik ten Hag spreekt van een ‘clashes of style’.

01 oktober 2020 - 20:20
Ten Hag 1200
Ten Hag vindt het rot voor supporters dat ze niet naar Anfield mogen. © Pro Shots

Ajax organiseerde voor de media een speciaal persmoment, zodat de trainer uitgebreid kon verhalen over wat hij vond van de clubs die door loting aan elkaar gekoppeld zijn. Ten Hag sprak van een zware opgave, maar klonk ook zeker enthousiast. Vooral spelen op Anfield is een opwindend idee.

“Liverpool is een prachtig affiche. Dat is gewoon geweldig als je daartegen kunt spelen. Dat wil je altijd. Een ploeg met een directe stijl met absolute topspelers. Het is voor onze supporters alleen vervelend dat ze juist daar niet bij kunnen zijn… En voor onze spelers ook.”

Ten Hag raakte daar precies de gevoelige snaar, want Ajaxsupporters baalden natuurlijk als een stekker. Eindelijk koppelt het lot je aan Anfield en dan mag je niet heen. Ai, ai.

De trainer verandert er echter weinig aan en ging desgevraagd net zo goed in op de andere twee tegenstanders, want ook in Atalanta Bergamo ziet Ten Hag een flinke uitdaging.

“Atalanta is de kwartfinalist van vorig jaar. Ze waren toen dé revelatie en ze staan nu bovenaan in Italië. Het is een ‘pressing machine’ en daar hebben Nederlandse ploegen het vaak moeilijk tegen. Dat bleek voor ons tegen Eintracht Frankfurt en Vitesse al, maar Atalanta is wel een stuk beter.”

Ten Hag gaf eerlijk toe dat hij van FC Midtjylland niet al te veel wist. “Nee, daar ben ik het minst bekend mee. Wat ik weet is dat ze een opportunistische stijl hebben. En vergis je niet, ze hebben drie voorrondes overleefd.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >