Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uitgerekend nu loot Ajax in CL spectaculaire tegenstanders...

Je kunt erop wachten... Precies op het moment waarop zo'n beetje alles onmogelijk is, wordt Ajax ingedeeld in een prachtig groep. Groep D van de Champions League om precies te zijn. Het is prachtig om tegen clubs als Liverpool, Atalanta Bergamo en FC Midtjylland te voetballen maar dit gebeurt in grotendeels lege stadions...

01 oktober 2020 - 18:19
2021Cllotingcar
Hoeveel doelpunten moet Ajax maken om echt te kunnen feesten? © Pro Shots

Als je denkt aan aanvallend en spectaculair voetbal, kom je al snel uit bij de clubs die elkaar treffen in groep D. Als deze poule niet garant staat voor een doelpuntenregen, dan weten wij het ook niet meer. En de Ajacieden kunnen aan de bak, hoor, vergis je niet. Hoe jammer is het dat we dit via televisie moeten volgen?

We kennen Liverpool als zesvoudig winnaar van de cup met de grote oren en Ajax hoeft hier met zes eindzeges natuurlijk niet eens veel voor onder te doen, maar 'The Reds' behoren sinds kort weer tot de absolute Europese top. Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide clubs sinds 1966. En inderdaad, toen werd de mistwedstrijd gespeeld.

Waar Liverpool al tot de Europese top behoort, schurkt Atalanta hier net als Ajax tegenaan. Ajax was de grote verrassing van 2018/2019 en Atalanta was dat vorig seizoen. Wat als het seizoen niet was stilgelegd vanwege de coronacrisis? Misschien had het fantastisch voetballende Atalanta dan wel gewonnen, nu bleef het afgelopen zomer bij een plekje in de kwartfinales.

Daar komt FC Midtjylland nog bij. De kampioen van Denemarken plaatste zich voor het eerst voor de CL door in de beslissende voorronde Slavia Praag uit te schakelen. Er werd in eigen huis met 4-1 gewonnen van Slavia Praag, waarmee een ticket voor de groepsfase werd verdiend. De Denen zijn de laatste jaren FC Kopenhagen vaker wel de baas dan niet, dus ook dit wordt nog niet zo'n simpel klusje.

Hoe dan ook, het wordt voor Ajax een flinke kluif om de knockout-fase van de Champions League te bereiken. De eerste prioriteit wordt om Europees te overwinteren en hiervoor volstaat ook een derde plaats, want dan zak je af naar de Europa League. Gezien de hoge ambities van Ajax zou het spijtig zijn als het na zes potjes klaar is, want dan ga je wel echt in de achteruit.

Het speelschema wordt pas vrijdagavond verwacht. De ene keer komt het schema sneller dan de andere keer en nu dus pas vrij laat, maar we hoeven voorlopig helaas toch geen vliegtickets te boeken...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >