Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Buitenlandse media 'verkopen' Gravenberch alvast voor Ajax

Hoeveel Europese wedstrijden denk je dat Ryan Gravenberch heeft gespeeld? In ieder geval alweer genoeg om een hype te ontketenen in de media. Sterker nog, enkele buitenlandse media verkopen Gravenberch bijkans alweer voordat-ie een stevige serie wedstrijden in Ajaxshirt heeft gespeeld.

29 oktober 2020 - 14:08
Gravenberchhypecar
Gravenberch fladdert geregeld langs tegenstanders. © Pro Shots

Het correcte antwoord is drie Europese wedstrijden. Gravenberch stond vorig seizoen thuis tegen Getafe voor het eerst opgesteld en kwam ook in actie tegen Liverpool FC (0-1) en Atalanta (2-2). Beide keren liet hij zich van zijn goede kant zien, beide keren was de tank na uurtje ook wel leeg.

Dat kan gebeuren en is niet erg. Helemaal niet zelfs. Gravenberch is nog altijd pas achttien jaar oud en zoals het wel vaker gaat met jonge talenten bij Ajax wordt er al veel van hem verwacht. Veel van die opdrachten voert hij goed uit. Vaak de lastige vraagstukken, maar er kunnen ook dingen beter.

De simpele voortzetting bijvoorbeeld. Soms wurmt Gravenberch zich langs twee tegenstanders om de bal vervolgens via een simpele breedtepass alsnog te verspelen. Dat is niet alleen ontzettend zonde, maar ook iets dat in principe simpel valt te verbeteren. De potentie is er absoluut!

Die potentie werd niet alleen al vroeg door Ajax gespot, maar begint ook elders op te vallen. Bij The Mirror bijvoorbeeld. We geven direct toe dat The Mirror niet direct de meest betrouwbare publicatie is, maar daar gaat het nu eventjes niet om. Het zegt iets over de hype die zich opbouwt.

De laatste jaren worden Ajaxspelers om de haverklap gehypet - en daarna helaas ook vaak verkocht voordat wij genoeg hebben kunnen genieten. Nu wordt Gravenberch gelinkt aan de welbekende grote clubs in Europa: FC Barcelona, Juventus en Manchester United om maar iets te noemen.

De vermeende belangstelling van Juventus valt simpel te verklaren getuige zijn alliantie met Mino Raiola, die goede contacten heeft bij de 'Oude Dame'. Je weet trouwens hoe het gaat: als een groot Engels medium iets opschrijft, volgt de rest daarna als vanzelf. En jawel, Gravenberch duikt ook al op in Spanje. Kijk niet gek op van een winterse transfer voor de Nederlandse Paul Pogba! Blablabla...

Het goede nieuws is dat Gravenberch onlangs zijn contract heeft verlengd tot de zomer van 2023 en dus nog wel eventjes vastligt. Maar onderschat de Raiola-factor niet. De Gravenberch-hype is nog maar net begonnen en als je ziet hoe lovend er in het buitenland over Atalanta - Ajax (2-2) wordt gesproken, kan het niet anders of het rijtje geïnteresseerde clubs breidt zich snel uit.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >