Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trainer Atalanta looft zijn eigen ploeg, maar ook zeker de Ajacieden

Het is bijna jammer dat Atalanta Bergamo en Ajax elkaar treffen in groep D en niet pas tijdens de knockout-fase van de Champions League. Dit bleek wel tijdens de attractieve 'heenwedstrijd' op Italiaanse bodem. De vier treffers werden eerlijk verdeeld (2-2) en de ontmoeting kon trainer Gian Piero Gasperini absoluut bekoren.

28 oktober 2020 - 14:53
Ataajagasperinicar
Gasperini kan Atalanta - Ajax op juiste waarde schatten. © Pro Shots

Terwijl het Ajax zelden tot nooit overkomt dat een Italiaanse ploeg voorwaarts trekt – Atalanta is een echte aanvalsmachine – stuiten de gastheren niet of nauwelijks op de combinaties die de Ajacieden graag op de mat leggen. Het leverde een wedstrijd op met meerdere gezichten.

Daar kunnen de Johan Derksens van deze wereld wel leuk lacherig over doen en alles en iedereen afbranden, maar je zou willen dat een toernooi als de Champions League betere analisten krijgt. Zelfs nu alles tegenwoordig in het teken staat van entertainment.

Maar goed, terug naar de wedstrijd en terug naar Gasperini, iemand die wel de schoonheid zag van het spel dat Atalanta en Ajax op de grasmat legden. Want ja, dat was het. Deze wedstrijd was een spel waar de spelers plezier in hadden en alles deden om de supporters te vermaken.

“We hebben een zware wedstrijd gespeeld, tegen een technisch volmaakt Ajax. Het is een grote verdienste van mijn ploeg dat het zich wist terug te vechten, want als je alles op alles moet zetten tegen Ajax neem je grote risico's,” aldus Gasperini tegenover de Italiaanse 'stampa'.

“We hadden in de eerste helft meer uit onze kansen kunnen halen, maar vergeet niet: we moesten zo diep gaan om kansen te creëren dat er amper nog energie over was voor de afronding. Dit gebeurde ons in de slotfase van de wedstrijd opnieuw, we kakten in. Dat kan je duur komen te staan als je Ajax zijn gang laat gaan, want zij weten snelheid en techniek soepel aan elkaar te koppelen.”

“Ik moet mijn spelers een compliment maken voor de geslaagde inhaalrace. En anders was ik ook tevreden geweest over ons goede spel, hoor,” vervolgt de trainer van Atalanta. “Ook Ajax durfde risico te nemen en zulke ploegen zijn wij niet gewend. Als we een klein gaatje lieten vallen, trapte de tegenstander het gaspedaal vol in. Wij kunnen iets leren van de manier waarop zij beslissende passes geven.”

Je zou denken: Gasperini is vast maar wat blij met de voorsprong van drie punten die Atalanta in groep D koestert ten opzichte van Ajax. Maar wie dat denkt, zit mis. “Het gaat mij in deze fase om het spel en we hebben een goede prestatie geleverd. Doelen stellen is van secundair belang. Om de drie dagen staat er een wedstrijd op het programma en volgende week wacht Liverpool. Onszelf daarop voorbereiden is wat nu telt.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >