Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Treffer Huntelaar hoogtepunt van oefenpotje tegen Sivasspor

Het is in deze prille fase van het seizoen belangrijk om minuten in de benen te hebben. Precies daarom kwamen de reserves van zaterdag in actie tijdens een ingelast oefenduel. Ajax speelde met 1-1 gelijk tegen Sivasspor en Klaas Jan Huntelaar trakteerde de aanwezige supporters op een fraai doelpunt.

29 juli 2019 - 18:56

Waar Ajax zaterdag voor het echie bijzonder goed voor de dag kwam, gebeurde er op het terrein van FC Lisse eigenlijk maar weinig. Ajax was regelmatig aan de bal. Het slaagde er alleen amper in om het de nummer twaalf van de Turkse competitie erg moeilijk te maken.

Kik Pierie maakte het zichzelf en Lasse Schöne moeilijk. Te moeilijk. Uit de counter die volgde na het balverlies sloeg Sivasspor toe. Mert Hakan Yandas profiteerde dankbaar en schoot de bal langs doelman Bruno Varela, voor wie er geen redden meer aan was.

De tweede helft verliep voorspoediger en dat is op zich een tikje bijzonder, want Noussair Mazraoui en Nico Tagliafico waren er toen niet meer bij. Beide backs kregen 45 minuten speeltijd en worden klaargestoomd voor de start van het seizoen, maar of we ze tegen Vitesse al in actie zien komen?

Komende opponent Vitesse oefende recent trouwens ook tegen Sivasspor en speelde net als Ajax met 1-1 gelijk. Die gelijkmaker had Ajax aan Huntelaar te danken. En aan een mooie pass van Schöne, plus een klein gelukje bij de aanname. Dat gelukje deed niets af aan de lange bal en de afronding, want die mochten er zijn. Afijn, kijk zelf maar!

Zoals gezegd is Vitesse de volgende tegenstander van Ajax en wel zaterdag om 18.30 uur, als in Arnhem de eerste drie punten van seizoen 2019/2020 op het spel staan.

Ajax begon in deze opstelling: Varela; Mazraoui, Magallán, Pierie, Tagliafico; Schöne, Eiting, Ekkelenkamp; Labyad, Huntelaar, Lang.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >