Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Stoeltje 63: Lege wikkel

Van een chocoladereep zou je nooit alleen de wikkel kopen. Betalen voor drie uur in een vliegtuig om te landen waar je opsteeg, zouden ook niet veel mensen doen. Maar voor trainingen van Ajax zijn we kennelijk bereid om 12,50 euro te betalen. Het is misschien clubsupporter zijn in een notendop.

23 juli 2019 - 09:53
s63ajapancar

Zo’n niemendalletje tijdens de Tour de France in het Olympisch Stadion is goed bedacht. Ook tegen Anderlecht, vorig jaar, was ik erbij. Het spel was toen nog slechter dan tegen Panathinaikos. Ik moest er heel vorig seizoen aan denken als ik Mazraoui zag. Die was haast zo slecht als ik zou zijn. Zo’n wedstrijd zegt dus helemaal niks over het aankomende seizoen. Toch moet je er heen.

Ieder individu staat er met een ander belang. Tadic en Blind hoeven niets meer te doen dan wat heen en weer bewegen. De trainer zal ze niet te veel hebben vermoeid met opdrachten. Zij staan er toch wel binnenkort.

Dolberg en Schuurs zullen er anders instaan. Die moeten het nu al laten zien voor kansen tijdens wedstrijden voor het echie. Het kijkt wat raar als supporter. Maar anders dan bij een afwezige chocoladereep, word je belevingswereld niet alleen wat lekker gemaakt, het wordt ook licht geprikkeld.

Toch zou ik best wat instructies van de bank mee willen krijgen. Ik ben er bijvoorbeeld vrij zeker van dat de opdracht was om het na twee passes gewoon op te geven. Dat de derde man in balbezit moest denken aan het mooiste moment in de vakantie. Donny zat bij zo’n moment meteen weer denkbeeldig op het strand.

Zo’n niemendalletje tijdens de Tour de France in het Olympisch Stadion is goed bedacht

De Grieken mochten het overnemen om vervolgens weer te trainen op terugpakken en die twee balcontacten. Zeker weet ik het natuurlijk niet. Een microfoontje bij Ten Hag had al wat geholpen. Het was ook best leuk geweest.

Wat tof is aan terugkerend bezoekjes aan het onvolprezen Olympisch Stadion, is de extra liefde die je er dan ook automatisch bijkrijgt voor de Johan Cruijff Arena. Vaker aan het Stadionplein komen voor een potje – soort van – voetbal, zorgt dat het niet alleen maar een brok nostalgie meer is. Het is ook verbonden aan nu.

Zeker na vorig seizoen is duidelijker dan ooit dat in Zuidoost de enige echte thuishaven is, van een club die nou eenmaal wortels door de hele stad heeft.

Het nieuwe seizoen komt eraan denderen. Dat was aan het spel moeilijk af te lezen, toch was het duidelijk te horen. Zeker op de dag dat de eerste Europese tegenstander bekend is. Kijken naar de lege wikkel van onze club in dat historische stadion.

Hopelijk de komende seizoenen weer.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >