Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax neemt pas na rust afstand van Volendam en dit valt op

Was het groots? Nee. Was het spectaculair? Zeker niet. Maar Ajax won zondag op bezoek bij FC Volendam wel. De ploeg liep na rust uit naar een 4-1-overwinning. Dit viel zoal op.

05 mei 2024 - 16:28
Verslagvolaja800
Brobbey en Akpom waren allebei trefzeker. © Pro Shots

Opluchting 1.0
In Volendam had Chuba Akpom de taak in de rug van Brian Brobbey te spelen, terwijl Mika Godts vanaf de linkerflank in actie kwam. Al in de openingsfase haalde de ploeg van John van ’t Schip opgelucht adem. Gerónimo Rulli schepte Damon Mirani in plaats van de bal. Toen de scheids naar het VAR-scherm ging, rekenden we al op een pingel. De arbitrage constateerde echter buitenspel. Daar kwam Ajax goed weg.

Kansen waren er voor Akpom en Brobbey, maar verder lag het tempo veel te laag op de stroperige plastic mat van het Kras Stadion. Wat dat betreft was de openingstreffer van Kenneth Taylor er eentje die niet in het spelbeeld paste. Chuba Akpom legde klaar voor de middenvelder, die op fraaie wijze de kruising vond.

Opluchting 2.0
De tweede helft begon net zoals de eerste, namelijk met een schrikmoment voor Ajax. Na een fout van Josip Sutalo, was het Darius Johnson die Rulli kansloos liet met een lobje. De bal stuiterde gelukkig via de paal weer het veld in. Opnieuw opluchting bij de Ajacieden op het veld, die wederom slap de kleedkamer uitkwamen.

Hoewel zeker niet alles bij hem lukte, bleef Godts zijn mannetje opzoeken. Met een versnelling leidde hij dan ook de tweede Ajaxtreffer in. Mio Backhaus tikte de voorzet van de Belg in de voeten van Akpom, die alweer zijn elfde eredivisiegoal van het seizoen maakte. 

In de zeventigste minuut klonk applaus vanuit het uitvak. Dat had alles te maken met het overlijden van Lola, F-sider van het eerste uur. Het doek dat voor de tribune hing, ging omhoog. Een mooi eerbetoon aan een heel groot Ajaxsupporter. We wensen alle nabestaanden heel veel sterkte.

Ajax loopt uit, maar houdt weer niet de nul
Via Brobbey en Taylor liep Ajax uit naar een comfortabele voorsprong. De spits kapte naar binnen en schoot raak in de verre hoek, waarna de middenvelder op aangeven van Jordan Henderson zijn tweede van de middag maakte. Ondertussen maakte Steven Berghuis zijn rentree. Hij kwam in februari (!) voor het laatst in actie.

Ajax zou dit seizoen echter Ajax niet zijn als het niet de nul hield. Benaissa Benamar kon vogeltjevrij inkoppen, omdat Sutalo hem volledig kwijt was. Zo eindigde het duel in 1-4. Het was niet groots, verre van zelfs, maar de punten zijn nu het belangrijkst met het oog op de vijfde plek.

Het blijft pijnlijk het daarover te moeten hebben, maar het is wel de harde realiteit. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >