Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

De Ligt, ambassadeur en boegbeeld van onverzettelijk Ajax

En dan is onze aanvoerder ineens vertrokken. De grens over. Voor ons blijft Matthijs de Ligt echter gewoon Ajacied. Al vanaf zijn debuut was hij een boegbeeld en ambassadeur voor Ajax. Zowel op het veld als ernaast. We pakten ons fotoboek van zijn Ajaxperiode er nog eens bij...

13 juli 2019 - 11:22
12006

Zijn vertrek zat er al een poosje aan te komen. De Europese topclubs buitelden over elkaar heen om de handtekening van Matthijs de Ligt te scoren. Juventus trok aan het langste eind en dus vertrekt De Ligt naar Turijn. Hij trekt de deur achter zich dicht als kampioen en bekerwinnaar.

We gunnen Ajaxsupporter en kind van de club De Ligt het allerbeste. Hij bleek de geboren en ideale aanvoerder van Ajax. Onverzettelijk in het veld en een gentlemen buiten het veld. Een betere ambassadeur had Ajax zich niet kunnen wensen. 

Voor journalisten was De Ligt een fijne gozer om te bevragen. Altijd rustig, sympathiek en beleefd. Hoe stekelig de vragen soms ook waren, de Ajacied bleef rustig. 

Als Supportersvereniging Ajax organiseren we talloze evenementen voor onze leden. Denk aan Ajax Kids Clubpersconferenties, Fifa-toernooien en verschillende meet and greets met leden. De Ligt deed het altijd met plezier en was nergens te beroerd voor. Hij werd ambassadeur van Ajax Jonge Schare en nam die rol serieus.

"Als ik een krabbel zet op een shirtje, dan kan ik een kind of jonge supporter een geweldige dag bezorgen. Zo simpel kan het zijn," zei de verdediger als eens, in gesprek met Ajax Life. "Ik was zelf als kleine jongen niet zo van de handtekeningen vragen, maar ik keek wel tegen spelers op en droomde ervan hetzelfde te bereiken. Als ik een speler van Ajax zag, dan dacht ik wel: Wow dit is geweldig!"

We bladerden nog eens rustig door ons fotoarchief en kwamen genoeg fijne plaatjes tegen. Deze goten we speciaal voor jullie nog eens in een fotogalerij. 

Het ga je goed Matthijs. Succes in je carrière en wellicht zien we je die band met drie kruizen nog eens dragen in de toekomst.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >