Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind zegt 'sorry' en hoopt op steun van supporters

Schamen? Nee, dat doet Daley Blind niet. Het was Ajax-onwaardig zoals er tegen Heracles Almelo werd gevoetbald. Het leek echt helemaal nergens naar. Op een andere dag had je niet met 1-0 maar met 5-0 verloren. Blind zegt 'sorry' tegen de meegereisde supporters.

10 februari 2019 - 13:01
blindherajacar
Blind lijkt hier heel fel, maar ging ook geregeld in de fout. © Pro Shots

Het uitvak was eindelijk weer eens gevuld bij een uitwedstrijd van Ajax. En de volgende keer laat ook nog eventjes op zich wachten, tot ergens in maart zelfs. Het uitvak had er dus veel zin om Ajax achterna te reizen, maar kwam van een koude kermis thuis.

Als je het niet hebt gezien, kun je amper bevatten hoe slecht Ajax voetbalde. En als je het wel hebt gezien, kon je je ogen amper geloven. Het is daarom vrij logisch dat er een storm van kritiek losbarst en daarbij wordt ook Blind niet gespaard, want die speelde ook dramatisch.

“Als ik er de vinger op kon leggen...,” reageert Blind op de vraag van AT5 hoe het kan dat zo slecht werd begonnen. “De penalty was nog een grote waarschuwing en dan moet je wakker worden, maar dat waren we de eerste helft niet. De kansen die Heracles krijgt, geven we zelf weg.”

Dat is correct. Het waren stuk voor stuk fouten in de opbouw. En als Ajax de bal over de middenlijn wist te krijgen, ging het daar wel weer mis. Het was onvoorstelbaar. “Felheid, duels, tweede ballen winnen. Als je dat niet oppakt, kun je ook niet doorvoetballen. We werden afgetroefd. Er ging nog veel meer mis, maar daar begint het mee.”

De gemiddelde Ajaxsupporter schaamde zich zaterdag kapot vanwege de wanprestatie, maar zo ver wil Blind niet gaan. “Schamen is wel een heel groot woord, maar dit is kut. Dat is de omschrijving die als eerste in mij opkomt. Ik baal ontzettend.”

Blind beseft dat de (meegereisde) supporters niet vrolijk worden van het gepruts van Ajax in de eerste weken van 2019. Hij hoopt op verbetering, maar ook op steun van precies dezelfde supporters die nu in zak en as zitten.

“Ik ben ook een fan, ik baal net zo erg als hen. Ik kan er niets aan doen, we doen het niet alleen. Ik wil zelf ook graag winnen en we moeten het als team veel beter doen. Het is duidelijk dat we gefaald hebben, dit is verschrikkelijk voor de fans en sorry daarvoor.”

“Ik hoop dat de fans realiseren dat wij ze nodig hebben. Dat was een wanvertoning, dat beseffen we ons, maar ik hoop dat ze achter ons staan zoals ze al zo vaak hebben gedaan. Ik kan het alleen maar benadrukken,” vervolgt Blind, die woensdag aan de bak mag tegen Real Madrid. “Dan moeten we duidelijk uit een ander vaatje tappen...”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >