Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Chelsea

De Champions League-bal gaat weer rollen in de Johan Cruijff Arena en het affiche mag er zijn: Ajax - Chelsea. Nooit eerder troffen beide ploegen elkaar in officieel verband, maar daar komt eindelijk verandering in. Hieronder drie dingen die je moet weten in voorbereiding op een zinderende avond!

23 oktober 2019 - 08:58
drie-dingen-chelsea-1200
De CL-kraker tegen Chelsea is er eentje om je op te verheugen! © Pro Shots

2600 Chelsea-supporters in uitvak
Chelsea wordt tegen Ajax ondersteund door het geluid uit 2600 kelen. Het uitvak in de Johan Cruijff Arena is ‘sold out’ en dus kan de ploeg van Frank Lampard rekenen op maximale steun vanuit Londen.

En dat is iets wat ook wij van harte toejuichen. Volle uitvakken zijn fantastisch en het haalt het beste omhoog in beide supportersgroepen. Je wilt niet voor elkaar onderdoen, dus je zet altijd een tandje bij.

Natuurlijk is het onwijs wrang dat we zelf tijdens de return geen bezit mogen nemen van Stamford Bridge, maar dat ligt niet aan de club Chelsea. Als het aan Chelsea had gelegen waren Ajaxsupporters van harte welkom in de Engelse hoofdstad, maar de autoriteiten en de Uefa zagen dat allemaal veel minder zitten.

Hoe dan ook, wij heten de supporters van Chelsea van harte welkom en wensen ze vooral een fantastisch Ajax toe.

Chelsea in vorm kent flink wat personele problemen
De opponent van Ajax bezet in de Premier League momenteel de vijfde plek en won ook zijn laatste vijf wedstrijden. De weg naar boven lijkt ingeslagen, al moet de opgeleefde ploeg van Lampard tegen Ajax flink puzzelen.

De coach moet het tegen Ajax in elk geval doen zonder N'Golo Kanté, Ross Barkley, Andreas Christensen en Antonio Rüdiger. De coach van Chelsea sprak vooraf sowieso over een ‘tough match’ tegen de ploeg van Erik ten Hag. Lampard was onder de indruk van Ajax vorig jaar en eveneens van hoe de Ajacieden de groepsfase van deze editie zijn begonnen.

Mister Chelsea was sowieso vol lof over zijn tegenstander: “We zijn hier op historische bodem waar historische teams ontstaan zijn en waar jeugdspelers doorbreken.” Lampard ziet zo’n ontwikkeling ook graag bij zijn eigen club. “We hebben nog een lange weg te gaan. We moeten hard blijven werken, zodat onze jeugdspelers zich blijven ontwikkelen.”

Lampard schroomt in elk geval niet om jeugdspelers in te zetten. Middenvelder Mason Mount (20), aanvaller Tammy Abraham (22) en verdediger Fikayo Tomori (21) zijn de laatste jaren vooral uitgeleend, maar staan nu ‘gewoon’ bij Chelsea binnen de lijnen. Abraham scoorde zelfs al achtmaal in de Premier League.

Blind zucht bij vragen over zijn snelheid
Ook bij de persbabbel van Ten Hag en Daley Blind ging het kort over de pijlsnelle Abraham van Chelsea. De verdediger van Ajax kreeg maar weer eens de vraag voorgelegd of hij niet bang is om het op snelheid af te leggen tegen de talentvolle Engelsman.

Blind zuchtte maar eens diep. “Die discussie is er elke keer weer. Bij elke ploeg loopt wel een snelle speler rond. Ik lig er niet wakker van. We vallen samen aan en verdedigen samen. Als je jezelf goed opstelt, kun je veel voorkomen.”

De Ajacied kan wel genieten van de opleving van Chelsea. “Ze willen opbouwen en spelen attractief voetbal met jonge spelers. Dat is leuk om te zien.” Ten Hag is het eens met zijn verdediger en verwacht een open pot voetbal. “Chelsea wil voetballen. Zo veel mogelijk op de helft van de tegenstander en hoog druk zetten. Dat is vergelijkbaar met hoe wij het doen.

De Roemeense scheidsrechter Ovidiu Hategan blaast de wedstrijd tussen Ajax en ‘The Blues’ in gang. Het eerste fluitje klinkt al om 18.55 uur.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >