Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

De Ligt vermoedt dat diverse groepswinnaars Ajax liever ontlopen

Zo zeg, dat was ons het wedstrijdje wel. Ook Matthijs de Ligt kon tijdens het uithijgen na Ajax - Bayern München (3-3) nog amper bevatten wat er allemaal was gebeurd. De Ligt probeerde zijn gevoelens onder woorden te brengen en kon lachen om de vergelijking met wedstrijden onder Peter Bosz.

13 december 2018 - 12:06
ligtajabayintcar

Je stond net uitgebreid na te beschouwen met Onana. Waar spraken jullie over?
“Het ging over onze tegengoals. Bij de eerste had ik het gevoel dat er nog iemand achter me stond, maar het scheen van niet. Daarom bleef ik achterin hangen. We gingen ‘eruit’, ik dacht dat er een voorzet kwam en zag twee jongens vooruitlopen. Blijkbaar stond Lewandowski helemaal vrij. Ik zag het te laat.”

En na de penalty, het derde tegendoelpunt?
“Coman mikte de bal in de verre hoek en Andre dacht dat ik die hoek probeerde te blokken, maar ik dekte juist de korte hoek af.”

De tweede helft verliep knotsgek. Had jij nog een idee van tijd?
“Alles was mogelijk, dat hebben we kunnen zien. Het ene moment ben je groepswinnaar, het andere moment niet. Het kon alle kanten op.”

Welk moment van Ajax - Bayern springt er voor jou uit?
“Ik denk onze 1-1. Het was een goede aanval, een geweldige aanval zelfs, en een prachtig doelpunt. Dat was ons moment! Bestond de aanval uit negentien passes? Dat is best aardig, denk ik. Mooi! Dat kunnen niet veel ploegen tegen Bayern.”

Alle remmen gingen los, zoals we dat kennen uit een vrij recent verleden. Had Peter Bosz de teambespreking gedaan?
“Haha, nee. Maar de remmen gingen zeker los. En misschien heeft ons dat uiteindelijk ook de kop gekost in de slotfase. We komen 2-1 voor en toen wilde we nog meer. Dan moet je het over de streep trekken, dat is de grote les. We blijven een beetje te ver vooruit lopen na de 2-1, als je het mij vraagt. Bayern profiteerde van de ruimte die we weggaven.”

Hoe zwaar is het om Bayern bij de strot te grijpen?
“Dat is moeilijk, Bayern is een wereldploeg! Het is nooit gemakkelijk om tegen zo’n elftal te spelen, maar wij hebben laten zien hoe je dat moet doen. We waren in het voordeel, maar het lukte net niet om dat te benutten. Als je één steekje laat vallen, zijn ze weer los uit de houdgreep.”

Er wordt nu veel gezegd over de loting en wie je liever niet treft. Denk jij dat er groepswinnaars zijn die liever niet tegen Ajax willen uitkomen?
“Ja, wellicht! Dat is misschien ook wel wat we al bereikt hebben dit jaar. Dat er wordt gedacht van: doe Ajax maar niet. Het is nu aan ons om dat waar te maken in de volgende ronde. Je weet niet wat de loting doet, maar wij hebben een goed team en kunnen, als we top zijn, tegen iedereen een resultaat boeken. De kwartfinales zijn een serieuze optie, ik heb er vertrouwen in.”

Wat vond je van het onthaal van de supporters? Er werd niet gewonnen, maar er klonk wel volop gezang...
“Ik denk dat we zo’n onthaal ook wel verdiend hadden. We streden tot de laatste minuut, net als het publiek gingen we er de hele wedstrijd lang voor. Er was weer sprake van een goede samenwerking.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >