Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Britse journalist raakt onder de indruk van de persoon Frenkie

Frenkie de Jong is hot, Frenkie is een hype, Frenkie is Frenkie. Frenkie wordt zo’n beetje beschouwd als de beste uitvinding sinds het gesneden brood en trekt daardoor als vanzelf aandacht in binnen- en buitenland. Een Britse journalist raakte onder de indruk.

07 december 2018 - 10:41
frenkieguardcar
Zo'n beetje heel Europa is in de ban van Frenkie. © Pro Shots

“Ik vind het maar een beetje gek dat je vanuit Engeland komt overvliegen om mij te interviewen,” liet Frenkie zich ontvallen tijdens het gesprek. Het gesprek voerde hij met Jacob Steinberg, journalist van de krant The Guardian.

De ster van Frenkie is ook in Engeland rijzende, maar als het inderdaad klopt dat hij voor 75 miljoen euro naar Paris Saint-Germain vertrekt, moet de Premier League het nog een tijdje zonder Frenkie stellen.

Als de fotograaf voor de bijbehorende foto ook nog eens opmerkt dat Frenkie zo’n mooie glimlach heeft, merkt de reporter op dat zijn gezicht een beetje rood wordt. De 21-jarige Frenkie moet ervan blozen en staat er duidelijk goed op bij vragensteller Steinberg, die gewend aan veel spelers uit de Premier League een arroganter persoon had verwacht.

Frenkie vertelt daarop dat hij altijd probeert te lachen. “Ik wil van het leven genieten. Wees blij,” deelt hij mee. “Ik ben gewoon mezelf en probeer tegen iedereen aardig te zijn. Ik voel de druk om te winnen, maar alleen op het veld. Ik denk daarna niet van: ik speel een keertje slecht, ik krijg ervan langs in de media.”

Het interview gaat uiteraard ook de diepte in, bijvoorbeeld over zijn specifieke manier van voetballen. “Normaal gesproken passen middenvelders de bal vooral, maar ik dribbel ook graag,” beaamt Frenkie. “Mensen zeggen dat ik veel risico neem, daar denk ik echter anders over. Ik lijd namelijk amper balverlies. Dit komt ook doordat ik altijd een plaatje probeer te maken van waar iedereen zich bevindt op het veld.”

“Als ik op het veld sta, speel ik op intuïtie maar ik denk ook veel na over het spelletje. Ondanks mijn intuïtie is het niet zo dat ik de bal ontvang en altijd maar denk van ‘ik ga nu dit of dat doen’, maar soms gebeuren dingen gewoon op een bepaalde manier.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >