Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Maandwinnaar Eric pakt wedstrijdkaarten met dank aan intuïtie

Eric de Nijs (38) speelt sinds dit seizoen mee met onze Ajax Life Poule. Hij voorspelt de wedstrijden op basis van zijn gevoel. Met succes, want in april kroonde hij zich tot maandwinnaar. We belden hem op!

Door Jordy Haak
02 mei 2024 - 11:48
Poulesintmei800
Erik zit tijdens Almere-thuis op de tribune. © De Brouwer

Hi Eric, heb je een glazen bol op je nachtkastje staan?
“Dat zou heel mooi zijn. Dan zou ik ‘m het liefst delen met de mensen binnen Ajax, zodat we volgend seizoen weer kampioen worden. Helaas is dat niet het geval. Dat ik goed scoorde, was eigenlijk pure ingeving. Ik heb mijn intuïtie laten spreken. Vorige week zag ik dat het best goed ging. Toen heb ik een paar kleine aanpassingen doorgevoerd op basis van de wedstrijden die al waren gespeeld. Uiteindelijk bleek ik bovenaan te staan. Dat was mooi!”

Speel je al lang mee?
“Pas een jaartje. Ik kreeg aan het begin van het seizoen een mailtje dat je mee kon doen aan de Ajax Life Poule. Dat leek me wel leuk. Toen ben ik de uitslagen gaan invullen. In de voorgaande maanden stond ik steeds in de middenmoot. Dit was de eerste keer dat ik echt om de bovenste plaatsen meedeed.”

Heb je enig idee met welke voorspellingen je het verschil maakte?
“Niet specifiek. Ik vind het voorspellen van de uitslagen van de clubs uit de middenmoot en onderkant van de eredivisie het lastigst. Daar heb ik deze maand denk ik juist aardig wat punten mee gepakt. Wat betreft de doelpuntenmakers, zet ik bijna altijd in op Chuba Akpom of Brian Brobbey. Dat doen waarschijnlijk veel mensen, dus ik verwacht niet daarmee de slag te hebben gewonnen.”

‘Ik heb mijn supportershart laten spreken. Ik wil dat Ajax wint. Dat voorspelde ik dan ook.’

Hoe realistisch was jij met je voorspellingen in dit beroerde Ajaxseizoen?
“Om eerlijk te zijn, heb ik mijn supportershart laten spreken. Ik wil dat Ajax wint. Dat voorspelde ik dan ook. Wel met minder grote marges dan ik in voorgaande jaren zou doen. Nu gokte ik meestal op een magere 1-0 of 2-1-overwinning, in de hoop dat onze club toch de punten pakt.”

Heb je veel wedstrijden van Ajax bezocht?
“Als lid van Supportersvereniging Ajax probeer ik altijd kaarten te kopen voor alle Europese thuiswedstrijden. Ook bij de grotere duels in de eredivisie ben ik vaak van de partij. Het is niet altijd makkelijk aan tickets te komen, maar ik probeer het samen met drie vrienden. Meestal schiet wel iemand raak. In de afgelopen negen jaar was ik eigenlijk bij alle internationale wedstrijden. Dan zitten we telkens weer op een andere plek in het stadion. Het blijft bijzonder die fraaie sfeer mee te maken.”

Je wint twee kaarten voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Wie neem je mee?
“Klopt, ik mag naar Ajax - Almere City. Daar heb ik zin in. Ik hoop op veel doelpunten en een overwinning voor onze club. Ik neem een van mijn vrienden mee. Ik heb meerdere keuzes, want die jongens vinden het allemaal interessant. Ze moeten zelf maar uitvechten wie er meegaat. Degene die op de meeste biertjes trakteert, maakt de meeste kans, haha!”

Kun je nog even in je glazen bol spieken hoe Ajax het seizoen gaat afsluiten?
“Ik denk dat de vijfde plek mogelijk moet zijn. Ik verwacht dat ze het tegen FC Volendam goed gaan doen. Een 2-0-overwinning moet daar mogelijk zijn. Ook Almere-thuis moeten ze over de streep kunnen trekken, al is dat een stuggere tegenstander. Ik houd het op 2-1. Dan hebben we er in ieder geval weer zes punten bij.”

Denk jij beter te kunnen presteren dan Eric? Schrijf je dan ook in voor onze Ajax Life Poule! Het is gratis en je kunt meteen meespelen voor de maand mei.

Aanbevolen
Speel ook in slotfase seizoen mee met onze Ajax Life Poule!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >