Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Danny duimt voor Daley, maar vindt winst Ajax prima

De finale van de Europa League wordt een heel bijzondere voor de familie Blind. Daley neemt het met Manchester United op tegen de club waar hij opgroeide en Danny vierde met Ajax talloze successen. Danny hoopt dat Daley wint.

19 mei 2017 - 19:30
UsershyraDesktopajax_dataimages2e0121a4a023638e10a9e27a992d2f47_normal
Mede dankzij de familie Blind veroverde Ajax de derde ster. © Pro Shots

Ajax versus Manchester United is een prachtig affiche, zeker als je bedenkt dat dit toernooi slechts het kleine zusje is van de Champions League. Zoiets vergeet je snel als er twee prachtige clubs beslissen wie de beker mee naar huis neemt.

De familie Blind heeft niet alleen een band met beide finalisten, Daley gaat proberen ten koste van Ajax de beker te pakken. Hoe gek moet dat zijn, als je zo’n beetje bij Ajax groot bent geworden terwijl je vader aanvoerder was.

“Daley heeft er een beetje tegenaan gehikt,” erkent vader Danny tegenover Het Parool. Maar dat was kort na de beslissingen in de halve finales, toen Daley er nog niet uit was of het leuk is om tegen Ajax te spelen.

En nu de eindstrijd echt lonkt, volgende week in Zweden, vindt Daley het vooral mooi, aldus zijn vader. “Een finale halen is al bijzonder, maar deze finale is voor Daley natuurlijk heel speciaal,” vervolgt Danny.

Uiteraard kan de vraag wie Danny support niet uitblijven: Ajax of zijn zoon? “Je gunt je kinderen het allerbeste. In alles. Dus ik hoop dat Daley de finale wint. Maar als dat niet lukt, kan ik daar vrede mee hebben, want dan is de cup voor Ajax.”

Om het nog ietsjes pikanter te maken: Danny en zijn vrouw zijn door Ajax uitgenodigd om de wedstrijd in Stockholm bij te wonen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >