Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reiziger al weken tevreden over Mazraoui

Jong Ajax won afgelopen maandag eindelijk weer een wedstrijd in de Jupiler League door FC Dordrecht met 3-0 te verslaan. De multifunctionele Noussair Mazraoui was er uiteraard bij en is een vaste waarde in de ploeg van coach Michael Reiziger.

29 november 2017 - 10:36
UsershyraDesktopajax_dataimagesde9040e4ca43faddf3afa0165ca0f97d_normal
Noussair Mazraoui scorend namens Jong Ajax tegen Almere City. © Pro Shots

“Na afloop hoorden we dat NEC had verloren,” vertelt Mazraoui tegen de verslaggever van Ajax TV. Een uitslag die de Ajacied met tevredenheid aanhoorde: “De doelstelling met Jong Ajax is kampioen worden.”

Reiziger stelt Mazraoui steevast op en is tevreden over de speler die op verschillende posities uit de voeten kan. “Noussair is een technische speler die altijd goed vrij loopt. Je kunt hem altijd, ook met een mannetje in de rug, goed in de voeten aanspelen. Hij is vrij vaardig, aardig snel, heeft een goed overzicht en kan scoren,” is de coach positief.

De speler heeft dit seizoen inmiddels vier goals gemaakt en heeft twee assists achter zijn naam.

“Ik kan een mannetje uitschakelen, maar heb ook scorend vermogen,” weet Mazraoui zelf ook. “Ik kan een wedstrijd openbreken met een gevaarlijke actie of een steekbal. Daarmee kan ik gevaarlijk zijn voor Jong Ajax. Zonder assist of doelpunt voelt het een beetje leegjes voor mij.”

Volgens zijn trainer is het nu tijd voor een volgende fase. “Noussair had vorig jaar een goed seizoen. Hij kwam van ver. Ik wil dat hij nu in het veld meer verantwoordelijkheid gaat nemen. Dat pakt hij redelijk op. Ik ben al weken tevreden over hem, ook op de trainingen. Daar steekt hij veel energie in,” is Reiziger positief over zijn pupil.

Aan Mazraoui zal het niet liggen. “Je kunt mij zien als een strijder. Ik ga altijd door,” stelt de speler beleefd tegenover het clubkanaal.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >