Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wil mini-stadion en extra velden realiseren op P2

Zoals je misschien wel weet, zijn er plannen om De Toekomst te verbouwen of zelfs te verhuizen. Zoals je misschien ook wel weet, is hier 36 miljoen euro voor gereserveerd. Wat je nog niet wist, is dat Ajax plannen heeft om een mini-stadion te realiseren op parkeerterrein P2.

10 november 2017 - 14:12
UsershyraDesktopajax_dataimagesf69321eefec149d5a0c8ffad29c78cac_normal
Ajax krijgt naast de JC Arena en De Toekomst nog een derde onderkomen. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Er wordt binnen Ajax gerept over 'de nieuwe Toekomst', zo bleek toen operationeel directeur Rutger Arisz het woord nam bij de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders. Arisz toonde een plattegrond van de huidige plannen en gaf een toelichting. De Toekomst moet een 'toptrainingsfaciliteit' worden voor alle teams.

P2 heeft nu nog een parkeerfunctie en er wordt wel eens een huldiging of Open Dag georganiseerd, maar dit gaat veranderen. De parkeerfunctie moet dichter bij het stadion komen, op de opengevallen ruimte kunnen dan velden worden gerealiseerd.

Het plan voorziet in een mini-stadion dat onderdak biedt aan zesduizend supporters, maar ook aan het personeel van Ajax. Het is de bedoeling dat Jong Ajax, jeugdploegen plus de Ajax Vrouwen hier hun wedstrijden gaan spelen. Het voorste deel van het nieuwe, uitgebreide complex blijft openbaar, het achterste deel gaat op slot voor de buitenwereld.

Het is de bedoeling dat De Toekomst, in de toekomst, gaat bestaan uit ruim 15 velden en dat alle faciliteiten op hetzelfde complex worden gehuisvest: van de trainende jeugd, tot het eerste elftal plus alle kantoren. De kantoren bevinden zich momenteel in de Johan Cruijff Arena, maar gaan verhuizen en worden ondergebracht in een nieuwe tribune rond het te realiseren mini-stadion.

Het is de bedoeling dat Ajax eigenaar wordt van alle sportvelden aan de Borchlandweg. Er wordt nu bijvoorbeeld nog gehonkbald, maar niet lang meer. Het huidige hoofdgebouw wordt uitgebreid en de huurvelden worden eigendom, zo is de bedoeling. 

De samenwerkingsovereenkomst tussen alle eigenaren van verschillende lapjes grond om dit plan ten uitvoer te brengen, is donderdag goedgekeurd door de gemeente. Dit plan en het veel grotere plan wordt in procedure gebracht, luidde de omschrijving van Arisz.

De plannen worden op dit moment geoptimaliseerd en de architecten zijn druk aan het tekenen. Ajax hoopt dat het hele project in 2022 is afgerond, maar vertraging is waarschijnlijk, omdat de club ook afhankelijk is van zaken als bestemmingsplannen van betrokken gemeentes.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >