Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip (Becoming Zlatan): ‘Als je mij naait, naai ik jou’

Hoewel we best begrijpen dat je deze zomerse stranddag afsluit met een barbecue, kun je vanavond op NPO3 de documentaire ‘Becoming Zlatan’ gerust als toetje tot je nemen. Het fraaie portret over de Zweedse oud-Ajacied begint om 20.25 uur.

05 juni 2016 - 10:51

Hoewel hij inmiddels al een tijdje letterlijk en figuurlijk een grote meneer is, had ook Zlatan als tiener de droom om de voetbalwereld te veroveren. In deze documentaire, eerder al vertoond op het IDFA-festival en in de bioscopen, krijgen we een inkijkje in zijn privéleven in de arme buitenwijk Rosengard, waar hij iedere dag moest vechten voor zijn plekje.

We zien hoe hij de overstap maakt van Malmö FF naar Ajax en hoe stroef het in Amsterdam aanvankelijk allemaal begint. Er heersen twijfels over de spits die negen miljoen euro moest kosten. Bij beleidsbepalers, supporters en medespelers die hun opleiding bij Ajax zelf hadden genoten.

Aan het woord komt ook Leo Beenhakker die destijds zijn nek uitstak om het talent voor dat ongekende bedrag naar Amsterdam te halen. 'Don Leo' klikte wel met die excentrieke Zweedse immigrantenzoon vol bravoure. “Hij was een vrij lastige, geen makkelijke jongen.We betaalden negen miljoen voor hem. Daarom zei ik hem meteen ‘als je mij naait, naai ik jou'.”  

Enfin, kijk zelf maar. Om in de stemming te komen kun je hier alvast de trailer bekijken. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >