Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax raakt drie keer aluminium, maar verliest wel van VVV

Jong Ajax slaagde er vrijdag niet in het laatste uitduel van het seizoen om te zetten in winst. Ondanks drie schoten op de paal en lat, ging de talentenploeg met 2-0 onderuit tegen VVV-Venlo.

04 mei 2024 - 08:43
Vvvjajverslag800
Jong Ajax miste een beetje geluk in Venlo. © Pro Shots

Zoals de laatste weken vaker het geval is bij duels van Jong Ajax, kwam ook deze wedstrijd moeilijk op gang. Elias Sierra kopte namens VVV in de handen van Tom de Graaff en Rida Chahid probeerde het van afstand, maar tot grote kansen kwamen beide ploegen in de eerste helft niet. Althans, op de mogelijkheid van Rico Speksnijder na. Hij raakte de lat.

De tweede helft kende meer spektakel. Speksnijder kreeg opnieuw de kans op de openingstreffer, terwijl ook Kayden Wolff en Ar’jany Martha dicht bij een doelpunt waren. Laatstgenoemde schoot op de paal. VVV zette daar een schot in het zijnet tegenover. Verder moest De Graaff in actie komen op een poging in de korte hoek.

Soms heb je ook een beetje geluk nodig, maar dat had Jong Ajax helaas niet. Nadat invaller Nassef Chourak van afstand uithaalde, belandde de bal voor de derde keer op het aluminium. En dan kun je wel uittekenen wat er aan de andere kant gebeurt… 

Aanbevolen
Win een door Brobbey gesigneerd Ajaxshirt!

Precies, nog geen minuut later was het raak voor VVV. Pepijn Doesburg schoot via Nick Verschuren binnen, die een eigen doelpunt op zijn naam kreeg. Diezelfde Doesburg besliste de wedstrijd vervolgens met een rake kopbal. Zo werd het uiteindelijk 2-0 in De Koel.  

Jong Ajax komt dit seizoen nog één keer in actie. De leeftijdsgenoten van AZ komen over een week op bezoek in Amsterdam. Voor de ploeg van Dave Vos staat er naast de eer niks meer op het spel. De talenten staan momenteel veertiende in de Keuken Kampioen Divisie.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >