Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over FC Volendam - Ajax

Ajax gaat zondag op bezoek in Volendam, waar het speelt tegen de plaatselijke FC. We hebben weer wat zaken op een rijtje gezet die goed zijn om mee te nemen richting de aftrap.

04 mei 2024 - 10:18
Driedingenvolaja800
Berghuis is eindelijk weer inzetbaar. © Pro Shots

Volendam speelt voor laatste kans
Waar Ajax hoopt op de vijfde plek te eindigen en play-offs te ontlopen, daar speelt Volendam voor de laatste kans op lijfsbehoud. De ploeg staat op de zeventiende plek, met zes punten achterstand op RKC Waalwijk. In theorie zou Het andere Oranje directe degradatie nog kunnen ontlopen, maar dan moet het zondag wel winnen van Ajax.  

Als Volendam er niet in slaagt een driepunter te scoren, valt het doek. De club uit het vissersdorp zakt dan na twee eredivisieseizoenen weer af naar de Keuken Kampioen Divisie. Voor de thuisploeg is het duel met Ajax dus allesbeslissend.

De wedstrijd in het Kras Stadion is dan ook uitverkocht. Of zoals Volendam het op hun eigen website omschrijft: De Oranjehemden kunnen rekenen op een uitverkochte tempel. Ajax krijgt de steun van een vol uitvak, waar vierhonderd Ajacieden plaatsnemen.

Aanbevolen
Van ‘t Schips elf: hoe zorg jij voor strijdbaar Ajax in Volendam?

Henderson, Berghuis en Brobbey inzetbaar
Goed nieuws vanuit de ziekenboeg: John van ’t Schip kan zondag weer beschikken over Jordan Henderson en Steven Berghuis. De Engelse middenvelder moest medio maart naar de kant met een hamstringblessure, terwijl we Berghuis al sinds het uitduel met FK Bodø/Glimt niet meer in actie zagen komen. 

Brian Brobbey is er in Volendam ook bij. Hij trainde volledig mee met de selectie en kan dus in actie komen. Dat geldt niet voor de geblesseerde Kristian Hlynsson. De trainer kan eveneens geen beroep doen op Steven Bergwijn en Benjamin Tahirovic. Zij staan vanwege een schorsing één duel aan de kant.

Aanbevolen
Hoofdrolspelers: debuut Blind in Volendam en black-out Litmanen

Henderson: ‘Spelen hopelijk nog maar drie wedstrijden’
Na in Engeland te hebben gerevalideerd, is Henderson weer terug bij Ajax. In Volendam kan hij zijn rentree maken. De middenvelder hoopt van waarde te kunnen zijn tijdens de laatste drie duels van het seizoen, waarin Europees voetbal op het spel staat. 

“Dat is zeker belangrijk voor de club en voor het team,” aldus Henderson tegenover Ajax TV. “We moeten het seizoen goed eindigen. We spelen hopelijk nog maar drie wedstrijden. We moeten die drie duels alles geven en dan kijken we op 19 mei waar we staan.”

Henderson denkt niet dat Ajax het in Volendam makkelijk gaat krijgen. “We verwachten een zware wedstrijd, omdat ze vechten tegen degradatie. Ze zullen dus alles geven. En we spelen op kunstgras, wat ook anders is dan we gewend zijn. Het wordt een lastige uitdaging, maar dat hoort bij deze competitie.”

Volendam en Ajax trappen zondag om 14.30 uur af in het Kras Stadion. Het duel staat onder leiding van Alex Bos, terwijl Erwin Blank de VAR van dienst is.

Aanbevolen
Welke Ajacieden speelden acht keer of vaker tegen FC Volendam?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >