Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Genoeg belangstelling voor Milik om rustig tijd te nemen

We zeggen niet dat je op een overstap moet rekenen, we merken wel op dat het een veilige gok is: een vertrek van Arek Milik bij Ajax. De berichten klinken de laatste weken niet echt hoopvol en geïnteresseerde clubs moeten zich in rijen van drie melden bij de zaakwaarnemer van de spits.

27 mei 2016 - 16:25
UsershyraDesktopajax_dataimages6feef2239ed4f67089fdf5eb0537df27_normal
De goals van Milik vallen ook buiten de Arena op. © Pro Shots

AS Roma, Leicester City, Liverpool, Olympique Marseille, Sevilla, welke club vergeten we nog? Stuk voor stuk zijn ze de laatste weken aan Milik gelinkt. De 21 doelpunten van Milik dit seizoen voor Ajax openen links en rechts de ogen in Europa.

Tel daarbij op dat Milik nog altijd pas 22 jaar jong is en met Polen het EK gaat spelen en het wordt interessant, voor de ploegen links en rechts in topcompetities. Verwacht alleen niet dat er spoedig duidelijkheid komt, juist omdat de Pool meedoet aan die Europese eindronde.

Tot die tijd worden er wel steeds vragen gesteld, maar dat vindt Milik prima. “Die vragen vertellen me alleen maar dat ik goed bezig ben,” reageert de spits tegenover Elf Voetbal. “Alleen kan ik er nu helemaal niks mee.”

“Eerst in Frankrijk het EK spelen, pas daarna wil ik nadenken over mijn toekomst,” vervolgt Milik. “En dan kan het nog wel een week of drie duren voordat ik een beslissing neem. Er kan in die drie weken tijd een heleboel gebeuren.”

Milik maakte afgelopen seizoen dus 21 doelpunten in het shirt van Ajax, maar op diverse momenten van belang gaf hij niet thuis. Al was het maar in de ogen van Frank de Boer. De trainer hield hem in enkele topwedstrijden langs de kant en liet zijn aanvaller het slotduel met De Graafschap evenmin volmaken.

Daar stond tegenover dat de nummer negen in de eerste minuut van PSV - Ajax zijn ploeg naar de koppositie kopte. En toch... Toch wringt het allemaal een beetje. Dus vertelde Milik in april al eerlijk aan Ajax Life: “Ik weet niet zeker of ik blijf, maar ook niet of ik moet vertrekken.”

Hij voegde hier aan toe geen dromen meer te hebben, wel doelen. “Dromen deed ik toen ik klein was. Nu kan ik ze realiseren. Ik had nooit verwacht dat ik voor Ajax zou spelen. Nu denk ik dat ik ooit de Champions League ga winnen. Maar waarom zou dat niet kunnen? Zo leef ik nu.”

Het contract van Milik loopt nog tot 2019. Als hij vertrekt, kan Ajax dus een flinke transfersom tegemoet zien. Als we dan toch gaan gokken, zetten wij in op een miljoentje of twintig.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >