Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Traoré mag mij tot waanzin drijven

'Rustig en kalm reagerend, soms al te rustig. Onvoldoende in actie komend als het moet. Niet gauw van streek'. Maar ook: 'onverstoorbaar kalm, bedaard, koel, laconiek, lauw, onverschillig, traag en leuk'.

21 november 2016 - 12:28
UsershyraDesktopajax_dataimages8174dcaf206b69f90db2306aae05c8f8_normal
De aanvaller kan enorm op de zenuwen van supporters werken. © Pro Shots

Bovenstaande opsomming vind je in diverse woordenboeken als je zoekt op het woord flegmatiek. Er staat tegenwoordig ook een foto bij van een goedlachse knul in Ajaxshirt. Hij kijkt je vrolijk aan en luistert naar de naam Bertrand Traoré.

De huurling van Chelsea kan ontzettend goed voetballen, maar weet mijn irritatielevel soms ook tot Wambertoriaanse hoogtes te brengen. Dat begint vaak al bij het warmdraaien voor de wedstrijd. Bij het inschieten oogt het regelmatig slap wat Traoré laat zien. Alsof hij er geen zin in heeft. Zijn flutschotjes belanden simpel in de handen van Boer of rollen naast.

Zijn treffer tijdens de grote Dolberg-show tegen NEC was een typische Traoré-aangelegenheid. Beetje op een verdediger afwandelen, simpel buitenkantje voet naar binnen kappen om af te ronden met een traag rollertje in de hoek. Wat volgt zijn de inmiddels bekende en vrolijke handgebaartjes.

Feit is wel dat ik op de banken sta als zijn acties wél lukken.

De aanvaller kan enorm op mijn zenuwen werken als zijn acties niet lukken. Het ziet er dan direct vreselijk laks en ongeïnteresseerd uit allemaal. Alsof het hem geen moer kan schelen. En toch, wie goed kijkt, ziet dat hij hard voor de ploeg werkt. Ook in de omschakeling. Bedriegt de schijn mij dan zo?

Ik weet het eerlijk gezegd nog niet zo goed…

Feit is dat ik op de banken sta als zijn acties wél lukken. Hoe hij soms wegdraait of achteloos een truc uithaalt… Ja, dat is heerlijk. Dát is Ajax en dát is waarom ik naar de Arena ga. Toveren met de bal om er vervolgens iets onvoorspelbaars mee te doen.

Dat niet alleen zijn tegenstander in verwarring is, maar dat je op de tribune ook even in de ogen wrijft. Je blijft het gevoel houden dat er ieder moment iets speciaals kan gebeuren als de buitenspeler de bal beroert.

Mijn voorlopige conclusie?

Laat Traoré mij maar tot waanzin drijven. Mij met schuim op de bek en foeterend op de tribune laten zitten. Ik vind het allemaal goed, als hij mij dan maar net zo vaak die bijzondere dingen toont. Dingen die ik niet verwacht en waardoor ik in vervoering raak.

Dan maar flegmatiek.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >