Van de Beek kon juichen, maar verloor de finale van een andere Donny. © Pro Shots

Een potje Fifa spelen met en tegen echte Ajaxspelers, dat was zondagmiddag het doel van ruim honderd leden van Ajax Jonge Schare. Donny van de Beek, Justin Kluivert, Vaclav Cerny en Appie Nouri waren een dag na NEC - Ajax (1-5) de hoofdprijs tijdens ons Fifa-toernooi.

Om tegen de vier Ajacieden te mogen spelen, moesten de leden eerst hun toernooi winnen. In de Wenenzaal van de Amsterdam Arena waren vier toernooitjes, niet geheel toevallig waren die vernoemd naar de vier Ajaxspelers. De winnaars mochten in de halve finales op het podium spelen met de naamgever van hun toernooi.

Joshua Eduarda won samen met Van de Beek in laatste minuut de ene halve finale van Sidney Rikken en Nouri met 1-0. In de andere halve finale waren strafschoppen nodig, Donny Visser en Vaclav Cerny namen die beter dan Tim Mulder en Kluivert. De finale werd daarmee een strijd tussen twee Donny’s. De Donny van Ajax Jonge Schare versloeg in de eindstrijd, met hulp van Cerny, de Donny van Ajax (1-0). Daardoor ging Donny Visser er met de eindzege vandoor.

Buiten het toernooi om kregen de leden ook de kans om hun krachten te meten met niemand minder dan Dani Hagebeuk. Hij is de beste Fifaspeler van het land en e-sporter van Ajax. De dag werd gepresenteerd door de andere e-sporter van Ajax, Koen Weijland. Als bonus kon hij ook nog de mooie tussenstanden bij PEC Zwolle - Feyenoord met de zaal delen.

De foto's zijn gemaakt door Pro Shots.

Reacties