Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Akpom schermt met veel interesse in zijn persoon

Chuba Akpom (28) kwam tijdens de turbulente transferzomer van 2023 over van Middlesbrough. Ajax telde zo’n 12,3 miljoen euro neer voor de spits die tekende tot de zomer van 2028. Maar of hij blijft bij Ajax, is nog maar zeer de vraag.

23 mei 2024 - 09:13
Akpom 1200
Wat gaat hij doen komende zomer...? © De Brouwer

“Om eerlijk te zijn, weet ik niet waar ik komend seizoen voetbal,” vertelt de aanvaller in een uitgebreid interview met De Telegraaf. “Er is veel interesse. Maar dat is gezien de geringe speeltijd die ik kreeg en het aantal doelpunten dat ik maakte logisch.”

Akpom kwam in alle competities tot 36 wedstrijden voor Ajax, veelal als invaller. Vooral in die rol toonde hij meermaals zijn waarde. De teller stokte bij vijftien doelpunten en drie assist. Je kunt zeggen dat hij geen typische Ajaxspeler is, maar als een van de weinige Mislintat-aankopen deed hij wel precies waarvoor hij was gehaald.

“Ik ben nu 28 en voel dat ik fysiek en mentaal op mijn best ben. Mijn doel is altijd zo hoog mogelijk en voor het best denkbare team spelen. Ik sta er niet alleen goed op in de Premier League, maar er is ook contact met clubs uit Duitsland en Frankrijk. Maar ik heb een contract bij Ajax en misschien komt er wel een manager die het heel erg in mij ziet zitten. Wat er gebeurt, zien we in de zomer,” aldus Akpom.

Aanbevolen
Akpom: ‘Zou graag jonge trainer met frisse ideeën zien’

Eerder sprak Akpom in ons magazine Ajax Life uit waar zijn voorkeur naar uit gaat als het op trainers aankomt: “Ik zou graag een jonge trainer met frisse ideeën zien,” zo stelde de spits in ons magazine. “Een trainer die de bal wil hebben, die de waarden begrijpt van Ajax en een duidelijke structuur en filosofie heeft.”

Francesco Farioli (35) lijkt wel in dat plaatje te passen, maar het is afwachten of Akpom ook in het plaatje van de Italiaanse oefenmeester past. Het wordt hoe dan ook wéér een interessante transferzomer. Ajax moet verkopen om nieuwe spelers te halen en de selectie meer in balans te krijgen. Daar kan een gewilde Akpom bij helpen.

Akpom: “Ik krijg goede kritieken in de pers. Mensen vragen zich af waarom ik niet vaker speel. Maar ik houd me alleen bezig met dingen waar ik invloed op heb. Ik ben volledig op Ajax gefocust.”

De Engelsman speelde voor Ajax achtereenvolgens bij Arsenal, Brentford, Coventry City, Nottingham Forrest, Hull City, Brighton Hove & Albion, STVV, Paok Saloniki en Middlesbrough. Je zou kunnen spreken over een ware voetbalnomade. Wachten nieuwe opdrachten in Amsterdam of volgt een avontuur elders? We gaan het allemaal wel weer zien.

Aanbevolen
Deel jouw tofste supportersfoto en maak kans op gesigneerd Ajaxshirt!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >