Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schips elf: hoe lap jij aangeslagen Ajax op voor uitduel met Sparta?

Ajax kreeg een doffe dreun te verwerken tegen Aston Villa (4-0). Een directe rechtse. Niet alleen vanwege de grote uitslag, maar ook door een opeenstapeling van blessures. Sparta-uit is alweer in aantocht. Hoe lap jij de boel op?

15 maart 2024 - 14:26
Training S11 1200
Hoe zet jij het achterin neer? © AFC Ajax

We begrijpen heel goed dat je de lijdensweg van donderdag waarschijnlijk nog aan het verwerken bent. Dat geldt voor ons net zo. Toch gaat de bal zondag alweer rollen op Het Kasteel. In aanloop naar dat duel moeten flink wat herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Of kunnen we beter spreken over puinruimen?

Vooral in defensief opzicht worden de problemen steeds nijpender. Van Devyne Rensch weten we dat hij is geschorst, terwijl Ahmetcan Kaplan en Josip Sutalo in Engeland geblesseerd uitvielen. John ’t Schip zegt dat er een kans is dat eerstgenoemde er bij is. Het meespelen van de Kroaat lijkt twijfelachtiger.

Aanbevolen
Hoofdrolspelers: hattricks tegen Sparta van Litmanen en Mido

Daar tegenover staat de waarschijnlijke terugkeer van Steven Bergwijn. “Als alles zo doorgaat, is hij er zondag hopelijk bij. Maar hij gaat sowieso geen negentig minuten spelen,” aldus de trainer, die niet verwacht dat Steven Berghuis het duel met Sparta haalt. 

Tristan Gooijer is na zijn schorsing in ieder geval weer inzetbaar. Dat geldt natuurlijk ook voor Jakov Medic en Anton Gaaei, maar beide Ajacieden maken vooralsnog geen beste indruk.

Ajax moet zich nu richten op het veiligstellen van Europees voetbal voor volgend seizoen, maar hoe lap jij het team op? We zijn benieuwd naar jouw keuzes aangaande het systeem en de achterhoede. Maar ook welke spelers eraan kunnen bijdragen dat Brian Brobbey minder op een eiland komt te staan.

Je kunt jouw ideale formatie samenstellen in onze Ajax Life-app. Open deze of download ‘m als je dat nog niet hebt gedaan. Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’, selecteer het uitduel met Sparta en leef je uit.

Vergeet daarna niet om jouw creatie te delen op socials, voorzien van #vantschipself. Wie weet kijkt de trainer mee.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >