Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Leergierige Hato weet zeker dat hij goed zit bij Ajax

Jorrel Hato is een leergierige jongen. Voor de net achttienjarige verdediger was al snel duidelijk dat een langer verblijf bij Ajax het beste is voor zijn ontwikkeling. Met volle overtuiging zette hij daarom zijn krabbel onder een nieuw contract tot de zomer van 2028.

13 maart 2024 - 09:49
Hato Verlengt Contract 1200
Hato is trots en blij. © AFC Ajax

“Ik weet van mezelf dat bij Ajax blijven goed is voor mij,” vertelt Hato aan Ajax TV. “Het is mijn eerste jaar als basisspeler in de eredivisie. Ik heb nog genoeg te leren. Voor mij was de keuze om hier te blijven niet moeilijk. Ik ben blij en trots. Tegelijkertijd voel ik dat ook anderen trots op mij zijn. Dat is mooi.”

Het liefst zien we eigen jeugdspelers zo lang mogelijk uitblinken in Amsterdam. Hato doet dat pas een jaartje, maar zijn ontwikkeling gaat als een raket. In januari 2023 maakte hij zijn officiële debuut in het eerste elftal. Veertien maanden later is hij een onomstreden basisspeler, met al 52 wedstrijden achter zijn naam. Dit seizoen miste hij zelfs nog geen minuut.

Wanneer je jezelf dusdanig manifesteert, weet je dat buitenlandse topclubs al snel op het vinkentouw zitten. “Ik ben daar eigenlijk wel rustig onder,” vervolgt Hato. “Ik zie en lees het ook, maar probeer er niet op te letten. Het is mooi om te lezen dat grote clubs interesse hebben. Vooral als je zo jong bent, maar ik trek me daar niets van aan. Dat komt wel.”

Aanbevolen
Witte rook: Hato wil verder leren met nieuw contract bij Ajax

Het zijn wijze woorden van de talentvolle verdediger. Heeft hij nooit getwijfeld nu Ajax zo’n barslecht seizoen draait? “Als je zoveel wedstrijden achter elkaar niet wint, dan kan dat iets met je doen. Dan denk je er wel eens anders over na, maar als je het realistisch bekijkt, dan weet ik zeker dat ik hier goed zit. Voor mijn leeftijd en ontwikkeling is dit het beste.”

Soms knijpt Hato even in zijn eigen arm. Ook hij kon een jaar geleden niet bevroeden dat zijn ontwikkeling zo’n vogelvlucht zou nemen. “De wereld aan je voeten. Zo voelt het wel,” reageert hij op de tekst op een schilderij dat hij na het tekenmoment cadeau kreeg.

“Het is allemaal zo snel gegaan. Ik besef niet eens wat ik allemaal heb bereikt. Voor mij is het belangrijk mezelf te blijven ontwikkelen. Ik doe het best goed, maar ik denk dat er nog meer in zit. Zo kan ik nog feller zijn in het verdedigen en aan de bal nog dominanter zijn. Dat wil ik graag laten zien.”

Een leergierige jongen dus. Ook buiten de lijnen, al valt er daar nog wat progressie te boeken. “Ik ben twee keer gezakt voor mijn theorie-examen, dus ik heb nog geen rijbewijs,” lacht Hato. “Volgens mij is de leerstof nu ook een stuk lastiger dan vroeger, maar voor de zomer ga ik mijn rijbewijs halen. Dat moet me lukken,” besluit hij met een knipoog.

Aanbevolen
Veel Brummies haten Villa en zijn donderdag keihard voor Ajax

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >