Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Witte rook: Hato wil verder leren met nieuw contract bij Ajax

Witte rook uit de Johan Cruijff Arena. Jorrel Hato blijft Ajax trouw. Het contract van de net achttienjarige verdediger is opgewaardeerd en verlengd tot de zomer van 2028.

12 maart 2024 - 16:02
Hato Verlengt 1200
Hato vecht een duel uit met Bakayoko. © Pro Shots

Dat is nieuws waar we serieus blij van worden. Het liefst zien we zelf opgeleide spelers zo lang mogelijk in Ajax 1 voetballen. Hato doet dat pas een jaartje, maar door zijn stormachtige ontwikkeling zaten verschillende Europese topclubs al op het vinkentouw. De verdediger had immers nog een jeugdcontract, met een looptijd tot medio 2025.

De intentie tot verlengen was er al langer, maar het dossier schoof via de ontslagen Sven Mislintat door naar Klaas Jan Huntelaar en later Kelvin de Lang. Er werd door journalisten dan ook volop gevist naar de status van de contractonderhandelingen, maar daarover was Hato niet zo spraakzaam. Des te fijner is het dat de krabbels nu daadwerkelijk zijn gezet.

Wat goed is, komt snel. Die vlieger gaat voor Hato zeker op. Zijn officiële debuut maakte hij op 10 februari 2023, in het KNVB-bekerduel met FC Den Bosch. We zagen een zestienjarig knulletje binnen de lijnen komen, die direct een goede indruk achterliet. Hato werd daarmee de op drie na jongste debutant ooit in het shirt van de Amsterdammers.

Aanbevolen
Prachtig Villa Park en Holte Enders in the Sky

Wie had op dat moment kunnen denken dat hij een jaar later al onbetwist basisspeler in Ajax 1 is? De ontwikkeling van de verdediger heeft een vogelvlucht genomen. In november debuteerde hij tegen Gibraltar voor het Nederlands elftal. En bij Ajax? Zowel in de eredivisie als in Europa miste hij dit seizoen nog geen minuut.

Sterker nog, in een kwetsbaar Ajax is Hato momenteel een betrouwbare factor. Bijzonder knap als je bedenkt dat hij naast spelers staat die het druk genoeg hebben met zichzelf. Eerdere talenten als Matthijs de Ligt en Jurriën Timber hadden veelal de kans te rijpen aan de hand van meer ervaren spelers als Daley Blind en Lisandro Martínez.

“Hij moet daarin veer sneller dan eigenlijk logisch is een leidinggevende rol nemen,” beaamde John van ’t Schip eerder. “De spelers om hem heen moeten opstaan en hem helpen, terwijl hijzelf sneller dan normaal moet leren om spelers om hem heen te coachen.”

Hato laat zich echter niet gek maken en blijft er stoïcijns onder. Hij droeg al meermaals de aanvoerdersband om zijn arm en stelde onlangs dat hij ervan droomt op termijn de vaste aanvoerder van Ajax te worden. Mooie woorden van een speler die pas net officieel volwassen is.

Ajax kent een beroerd seizoen, maar we hopen van harte dat Hato in de toekomst met de club nog veel zilverwaar in de wacht gaat slepen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >