Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gaaei over verwijderen Instagramposts en herwinnen zelfvertrouwen

Als er één zomeraankoop is die het lastig heeft, dan is het Anton Gaaei. De 21-jarige Deen is voor veel supporters het voorbeeld van een mislukte transferwindow. Gaaei wil bewijzen dat hij uit een voor hem donker gat kan klimmen.

20 maart 2024 - 10:02
Gaaei 1200
Gaaei krijgt aanwijzingen op bezoek bij Sparta. © Pro Shots

Hij blunderde tijdens de klassieker in Amsterdam en werd voortijdig gewisseld. Ook op bezoek bij AZ was het al voor rust klaar. Na een paar keer knullig balverlies, had John van ’t Schip genoeg gezien. Het was een enorme aantasting op het toch al broze vertrouwen van de kwakkelende Gaaei. De verdediger kreeg een paar dagen vrijaf om bij te tanken.

Al meteen na de 2-0-nederlaag in Alkmaar, besloot Gaaei zijn foto’s op Instagram te verwijderen. De reacties op zijn persoon waren heftig. Gaaei wilde zichzelf ertegen beschermen, vertelt hij bij het eigen clubkanaal

“Ik had nog niks gelezen, maar zag dat er veel reacties bij mijn foto’s stonden. Toen besloot ik alles weg te halen, omdat ik wist dat het geen leuke berichten zouden zijn. Ik wilde niet negatief worden beïnvloed. Ik heb alles gedeactiveerd, maar niet permanent verwijderd.”

De vroege wissel tegen AZ zorgde voor een knak in het toch zelfvertrouwen bij Gaaei. “Natuurlijk had ik een rotgevoel, ook omdat het de tweede keer was na eerder thuis tegen Feyenoord. Ook al maakte ik fouten tegen AZ, ik deed aanvallend ook een paar goede dingen. Het kwam hard bij me aan, maar de trainer legde me uit waarom hij het had gedaan. Gelukkig kon ik er met hem over praten.”

Aanbevolen
Beleef avond vol gezelligheid tijdens Geef Mij Maar Amsterdam!

Voor Gaaei – die de laatste wedstrijden toch gewoon weer komt opdraven – is het zaak zijn zelfvertrouwen terug te vinden. Hij zegt zeker te weten dat hij dan weer de oude wordt. De steun van ploegmaten helpt om het geloof in eigen kunnen te hervinden.

“Sivert Mannsverk en een paar andere spelers zijn naar me toegekomen. Ze lieten weten dat ze er voor me waren. Dat was heel aardig van ze. Vooral met Mannsverk praat ik vaak,” aldus Gaaei, die ook vertelt dat Jordan Henderson met hem bezig is.

“Jordan zei dat ik een goede speler ben, maar dat ik mijn zelfvertrouwen terug moet vinden. Het gaat allemaal om zelfvertrouwen. Dat is wat ik nu nodig heb. Ik moet blijven lachen en niet opgeven. Ik ben blij dat de mensen om mij heen en bij de club mij veel steun bieden.”

Bij de pakken neerzitten, heeft geen zin. Dat weet Gaaei ook. De kin moet omhoog en de borst vooruit. Hoe moeilijk het voor de verdediger ook is om zich positief te onderscheiden, hij gaat er alles aan doen om alsnog boven te komen drijven. Ook als dat bij Jong Ajax is, waarvoor hij al zes wedstrijden in actie kwam. 

“Alles gebeurt met een reden. Natuurlijk had ik liever niet zo’n moeilijke periode gehad. Maar uiteindelijk maken lastige tijden mij alleen maar sterker. Zolang ik nederig blijf en elke dag hard blijf werken zoals ik nu doe, komen mijn kansen weer.”

Aanbevolen
Ondanks nederlaag veel enthousiasme in fotoverslag Ajax Vrouwen - Chelsea

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >