Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Fraaie treffers Agougil niet genoeg voor zege Jong Ajax in Emmen

Na twee overwinningen op rij, ging Jong Ajax vrijdag weer onderuit. Op De Oude Meerdijk verloren de piepjonge talenten met 4-2 van FC Emmen. Oualid Agougil pakte een hoofdrol met twee heerlijke doelpunten, maar het bleek niet genoeg voor de zege.

30 maart 2024 - 09:49
Emmjaj800
Hier is de 0-1 van Agougil in de maak. © Pro Shots

Dave Vos moest het in Emmen doen zonder Julian Rijkhoff en Kian Fitz-Jim. We kunnen allemaal raden waarom zij niet bij de wedstrijdselectie zaten. Amourricho, die op de bank begon, was er wel weer bij. Wie naar de gemiddelde leeftijd van de basiself keek, kwam op negentien jaar en vijftig dagen uit. Een piepjong Jong Ajax dus. 

Toch waren de eerste kansen voor de bezoekers. In een kort tijdsbestek kregen Kayden Wolff, Julian Brandes en Skye Vink allemaal mogelijkheden op de openingstreffer. Uiteindelijk was het Agougil die de verdiende openingstreffer voor zijn rekening nam. Hij kreeg de bal aangespeeld, dribbelde een stukje en schoot vanaf randje zestien fraai raak.

Emmen pakte het na rust anders aan. Fred Grim voerde drie wissels door. Met effect, want binnen een kwartier draaide de thuisploeg de achterstand om. De Emmenaren waren overduidelijk de bovenliggende partij. En toen was daar plots weer Agougil! De middenvelder zette opnieuw een solo in en schoot wederom heerlijk raak.  

Aanbevolen
Ajaxtalenten over nieuwe spelregels Future Cup

Agougil staat niet bepaald bekend om zijn doelpuntenproductie. Ook in zijn jeugdjaren scoorde hij niet vaak. Nu was opeens twee keer raak in één wedstrijd. “Ik ben aan het vasten. Misschien heeft God me kracht gegeven om twee keer te scoren. Ik ben dankbaar,” zo vertelt hij na afloop met een brede grijns aan ESPN

Het was voor Agougil jammer dat zijn twee fraaie goals niet genoeg waren voor de overwinning. Over mooie doelpunten gesproken: bij Emmen konden ze er ook wat van. Jorrit Smeets poeierde zijn ploeg vanaf een meter of dertig weer op voorsprong. Het slotakkoord was voor Maarten Pouwels: 4-2. 

Zo blijft Jong Ajax – niet onbegrijpelijk – wisselend presteren. Na twee overwinningen op rij, moesten de talenten vrijdag een nederlaag slikken. De ploeg blijft hangen op de vijftiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Agougil daarover: “We zijn een jong team. Het spel was goed, maar uiteindelijk moeten we ook voor de punten spelen.” 

Op maandag 8 april staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan komt FC Den Bosch op bezoek in Amsterdam, waar om 20.00 uur wordt afgetrapt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >