Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reacties terugkerende Ajacieden: ‘Ik wil mijn kans pakken, honderd procent’

De voorbereiding op seizoen 2024/2025 is begonnen voor Ajax. Op De Toekomst meldden de eerste Ajacieden zich woensdag weer op de club. Iedereen met zijn eigen verhaal!

20 juni 2024 - 10:01
Unuvar 1200
Ünüvar hoopt op kansen onder Farioli. © AFC Ajax

Een voor een stiefelden veel spelers – op wat EK-gangers na – door de poorten van De Toekomst. De eerste veldtraining onder Francesco Farioli staat voor donderdag op het programma. Woensdag werd gebruikt voor de gebruikelijke testjes.

“Ik maak me geen zorgen over de testen, want ik ben fit,” stelt Tristan Gooijer voor de camera van Ajax TV. “Ik was op vakantie naar Bali. Twee weekjes. Jammer genoeg werd ik ziek daar, dus heb er niet veel kunnen zien. Gelukkig ben ik fit teruggekomen, dus ik ga er weer vol tegenaan!”

Ook Jordan Henderson – we vragen ons af wat er met hem gaat gebeuren de komende weken – was weer van de partij. “Ik ben een paar weken met familie naar de zon geweest. Het was fijn alles even af te kunnen sluiten, maar ik ben erg blij om terug te zijn en aan de voorbereiding te beginnen.”

Henderson gaf eerlijk toe dat het hem zwaar valt om het EK voetbal vanuit Nederland te moeten volgen. “Ik kijk veel naar het toernooi. Dat is best een beetje moeilijk. Ik ben teleurgesteld dat ik er niet bij ben, maar soms is voetbal zo. Ik moet hier gewoon hard werken en mijn best doen voor Ajax.”

Met welke selectie starten we het seizoen? © De Brouwer
Aanbevolen
Conceptschema: Ajax opent met Heerenveen-thuis, eerste klassieker in september

Wie ook hard zijn best wil doen, is Naci Ünüvar. Hij was vorig seizoen nog uitgeleend aan FC Twente. Hij heeft hard doorgewerkt tijdens de vakantie. “Ik ben in Turkije voor mezelf begonnen met rennen. Daarna ging ik met Devyne Rensch op vakantie. We hebben samen negen dagen volop getraind. Ik hoop gewoon dat ik minuten ga maken bij Ajax. Als ik de kans krijg, wil ik die volop pakken. Ik wil me in het eerste knokken, honderd procent!”

Een andere teruggekeerde huurling is natuurlijk Owen Wijndal. Hij voetbalde afgelopen jaar bij FC Antwerp. Zijn lach is er niet vergaan, want de vrolijkheid spatte weer van zijn gezicht. “Het is lang geleden dat ik hier was, dus ik heb veel zin om weer te beginnen. Ik kijk er naar uit om weer samen met de jongens op het veld te staan.”

Het EK volgt Wijndal op de voet. Hij verklapt dat Nederland het toernooi gaan winnen. “Zeker als Brian Brobbey en Stevie Bergwijn minuten gaan maken. Dan heb ik er alle vertrouwen in, haha!”

Jorrel Hato vertelde zes dagen op Ibiza te hebben gezeten. Ook deed hij Londen aan. “Verder heb ik getraind in Nederland. Nu zijn we terug in Amsterdam. Ik heb er zin in. Ik heb veel dingen gelezen over Farioli’s manier van voetballen. Hij wil veel van achteruit voetballen. Dat is mooi, want dat ligt mij wel. Ik wil graag prijzen winnen met Ajax. Dat heb ik nog niet gedaan, dus daar gaan we voor dit seizoen.”

Aanbevolen
Voeg speelschema Ajax met enkele klikken toe aan je agenda!


“Ik heb Farioli nog niet ontmoet, maar hij lijkt een obsessie met voetbal te hebben,” klinkt het enthousiast uit de mond van Chuba Akpom. “Dat is een goed begin. Ik denk dat het goed gaat zijn voor het team,” aldus de Engelsman, van wie we ook niet weten of hij bij Ajax blijft of niet. Tot die tijd zegt hij honderd procent te geven voor de club.

Steven Berghuis hoopt vooral op rust. “Ik hoop dat we naar iets moois kunnen toewerken met z’n allen. Dat we echt iets kunnen opbouwen. Daar zijn we aan toe. Of ik het jammer vind dat ik niet bij het EK ben? Ja, maar dat moet je accepteren. Ik kijk nu als fan en heb best een goed gevoel over Oranje.”

Wie ook weer met een Ajaxlogo op de borst liep, was Youri Baas. De verdediger werd afgelopen seizoen verhuurd aan NEC, maar hoopt nu op kansen in Amsterdam. “Ik ben tien dagen met mijn vriendin op Zakynthos geweest. Daarna terug naar Ajax. Ik ben hier alweer een week bezig. Ik voel me fit en wil gewoon gaan spelen. Het idee vorig seizoen was om mijn rugzak in Nijmegen te vullen met ervaring. Ik hoop dat ik dat nu kan gebruiken om dit seizoen bij Ajax te spelen.”

En zo had iedereen zijn verhaal klaar. Kenneth Taylor was met zijn vriendin en vrienden naar Los Angeles en straalde van oor tot oor. Branco van den Boomen genoot twee weken van de Griekse zon en trainde ondertussen door. De weer volledig fitte Diant Ramaj stelde ook zin te hebben in het nieuwe voetbaljaar: “De trainer is jong. Dat vind ik leuk. En hij heeft ervaring met keepers. Dat vind ik ook leuk. Dat kan een voordeel voor mij zijn. We gaan het zien!”

Aanbevolen
Maak kennis met Ajax’ tegenstander FK Vojvodina

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >