Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey over toekomst en vele assists: ‘Ik ben niet gierig’

Brian Brobbey (22) werd door jullie gekozen tot Ajacied van het Jaar. De doorgaans niet spraakzame spits blikt in ons nieuwe magazine Ajax Life terug door in te zoomen op een aantal statistieken. En wat brengt de toekomst?

06 juni 2024 - 08:28
Brobbey 1200
Brobbey hoop in bange Ajaxdagen. © Pro Shots

Waar veel spelers van Ajax hun koffers pakten voor vakantie, moest Brobbey rekening houden met een belletje van Ronald Koeman. Dat belletje kwam. De Ajaxspits mag mee naar het Europees kampioenschap in Duitsland.

Niet gek als je kijkt naar de statistieken van Brobbey bij een ploeterend Ajax: 22 doelpunten en elf assists. Los van scoren stelt de aanvaller ook anderen in staat om dat te doen. Heeft hij een verklaring voor het aantal assists?

“Ik ben niet gierig,” stelt Brobbey droogjes. “Als ik op de vijfmeterlijn sta en de bal moet terugleggen, doe ik dat. Soms draai ik voor mezelf en anders leg ik hem terug. Dat voel je gewoon in het moment zelf. Maar elf assists vind ik zelf eigenlijk ook wel veel.”

Aanbevolen
Ajax Life 11: afsluiten en opnieuw beginnen

Zo zijn er meer statistieken los te laten op de Ajacied. Zo werden er 53 overtredingen op hem begaan, waardoor een tegenstander elfmaal geel kreeg. Brobbey kreeg zeven keer geel, waarvan vijf voor protesteren.

“Af en toe was het dit seizoen worstelen voorin. En als je dan geen vrije trap meekrijgt… Dan heb ik sowieso frustratie en ergernis. Mijn tegenstander en ik gebruiken beiden onze handen, maar als je bijna weg bent en je wordt naar beneden getrokken… Ik denk dat ik in andere seizoenen minder vaak in die fysieke duels kwam.”

“Ik moest voorin vaker vechten om balvast te zijn,” vervolgt Brobbey. “Dat is ook een beetje mijn speelstijl en verdedigers gaan een duel aan om mij te killen. Dat moet ik aanvoelen. Nee, ik praat niet met tegenstanders. In de eredivisie zijn er verdedigers die veel tegen mij praten, omdat ze me zo uit de wedstrijd hopen te halen, maar ik praat niet terug.”

Hoe de nabije toekomst van Brobbey eruitziet, weet op dit moment niemand. “Ik sprak kort met Marijn Beuker. Hij vertelde me wat de plannen en de veranderingen binnen Ajax gaan worden. Tegen mij is niets gezegd, wel tegen mijn zaakwaarnemer. In principe mag ik niet weg. We gaan het meemaken.”

Het volledige interview met Brobbey lees je in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life. Het magazine ook ontvangen? Word dan snel lid

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 11 en puzzel jezelf naar nieuwe uitshirt!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >