Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: nostalgie en rariteiten rond Ajax Open Dag in 1989

Soms kom je op internet filmpjes uit het verleden tegen die we jullie niet willen onthouden. Precies dat is het geval bij deze nogal bizarre video over de Open Dag van Ajax in 1989. Een ander tijdsbeeld, gortdroge interviews en bijzondere beelden uit De Meer.

25 januari 2024 - 11:37

We stuitten op deze video via X, voorheen Twitter. Menno Pot deelde de link en sprak over ‘de beste YouTube-vondst in heul veul jaar’. Dat maakte ons natuurlijk nieuwsgierig. Na het bekijken van het vijftien minuten durende fragment, weten we niet precies wat het meest beklijft. Er komen zoveel rariteiten voorbij.

Het begint al met de verslaggever van WBTV. Hij draagt niet alleen een maatpak met strikje, maar ook een oversized zonnebril en een gouden microfoon. De interviews met verschillende Ajacieden komen vooral kolderiek over en gaan veelal over randzaken, zoals de soepelheid van het gras en het nieuwe tenue.

In het vervolg van de video zien we sfeerbeelden van supporters die het tijdsbeeld uitstekend weergeven. De kleding en kapsels zijn niet te vergelijken met het heden. Het gortdroge commentaar bij de oefenwedstrijd tussen Ajax en de KNVB-amateurs doet ons vooral denken aan Jiskefet. Ajaxcoach Leo Beenhakker verschijnt paffend voor de camera, terwijl ook een verdwaalde André Hazes voorbijschiet.

Aanbevolen
Welke Ajacieden maakten minuten in seizoen van salonremise tegen Heracles?

Er wordt een exclusief interview met Johan Cruijff aangekondigd, maar dat beperkt zich uiteindelijk tot een kort telefoongesprekje. Tot slot loopt de verslaggever nog rond in een weiland vol koeien, op de plek waar later de Amsterdam Arena moet verrijzen.

Nadat het kwartiertje is verstreken, vragen we ons vooral af waar we precies naar hebben gekeken. Nostalgie, gortdroge humor, vervreemde interviews en Ajax ineen. Kortom, zeker het kijken waard!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >