Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke Ajacieden maakten minuten in seizoen van salonremise tegen Heracles?

Ajax speelt zaterdag in Almelo tegen Heracles. Dat deed het ook in 2014, toen het één puntje nodig had voor het kampioenschap. De schaal – de vierde op rij – werd gepakt door een 1-1-gelijkspel. Welke Ajacieden maakten minuten in eredivisieseizoen 2013/2014?

25 januari 2024 - 10:49
Quiz 1200 (1)
Davy, wat is dit in hemelsnaam voor tenue...? © Pro Shots

Door het gelijkspel veroverde Ajax de landstitel, terwijl Heracles zich veilig speelde in de eredivisie. De twee ploegen gooiden het in de 77ste minuut op een akkoordje. Daley Blind gaf dat destijds gewoon toe. Er werd zelfs bekend dat Heraclesspeler Simon Cziommer dat voorstel deed.

Iedereen tevreden, hoewel de salonremise even een juridisch staartje leek te krijgen. Stond in het tuchtreglement niet dat je de belangen van het voetbal niet mag schaden? Ook de maatschappelijke discussie of zoiets wel bij het voetbal hoort, laaide flink op.

Aanbevolen
Van ’t Schips elf: laat jij Henderson debuteren op kunstgras in Almelo?

Fraai was het zeker niet. De kampioenswedstrijd was er eentje zonder glans. De doeltreffende vrije trap van Lasse Schöne was lekker, maar verder? Pfoe... Dat seizoen kwamen liefst 27 spelers in actie in competitieverband. Een kampioenschap van het collectief.

Lukt het jou alle namen in te kloppen? Het aantal eredivisieminuten dat elke speler maakte, staat er als hulpmiddel bij in onderstaande lijst. Je krijgt tien minuten de tijd. Succes!

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >