Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hlynsson ziet steeds meer plezier op en naast het veld

Kristian Hlynsson beloonde een sterke tweede helft in Almelo met een goal en een assist (2-4). Nu Ajax zijn concurrenten in het vizier heeft, ziet de middenvelder het plezier op en naast het veld terugkeren.

28 januari 2024 - 10:34
Hlynssonheraja800
Hij maakte in Almelo zijn zesde van het seizoen. © Pro Shots

Waar Ajax na rust beter begon te voetballen, daar gold dat ook voor Hlynsson. De middenvelder kwam in de tweede helft meer in zijn ritme. Het voorbereidende werk bij de goal van Steven Berghuis was mooi, maar ook voor zijn eigen treffer gingen de handen op elkaar. Met een schot in de verre hoek gooide hij de wedstrijd op slot.

Een belangrijk doelpunt dus. Pas na de 2-4 durfden we opgelucht adem te halen. “We konden de wedstrijd meer controleren,” zo erkent Hlynsson, die het spel steeds meer naar zich toe probeert te trekken. “Dat komt steeds meer, maar voor nu doe ik wat het belangrijkste is voor het team.” 

Ook Hlynsson ziet dat deze selectie jong is. “Maar het klikt,” zo stelt hij droogjes, om vervolgens wat te vertellen over zijn indruk van nieuwkomer Jordan Henderson. “Die is heel positief. Hij is een hele goede speler. Dat zie je gelijk. Hij brengt veel energie. Je kan zien dat hij blij is hier te zijn.”

Aanbevolen
Van ’t Schip hoopt op versterkingen: ‘Noodzakelijk om stap te maken’

De IJslander had niet alleen mooie woorden over voor Henderson, maar ook voor Brian Brobbey. De spits was wederom belangrijk met twee treffers. “Hij is een geweldige voetballer om mee te spelen. Hij is goed in het vasthouden van de bal. Daarmee creëert hij ook kansen voor andere spelers.”

Hlynsson prikte tegen Heracles zijn zesde treffer van het seizoen binnen, maar ook in het maken van meters is hij belangrijk. “In verdedigend opzicht moet ik veel lopen, maar dat doet iedereen. Aanvallend gezien moet ik kansen creëren, goals scoren en ruimte maken voor anderen. Zo’n speler ben ik altijd geweest.” 

Voor de winterstop werd de middenvelder nog wel eens gewisseld, om hem in het drukke speelschema rust te gunnen. In Almelo maakte hij de negentig minuten vol. Heeft Hlynsson het idee dat hij fitter is? “Dat zou ik niet willen zeggen. Ik had vandaag veel energie. De coach zag dat. Daarom liet hij me staan.”

Met de zege op Heracles blijft Ajax de druk richting FC Twente en AZ opvoeren. Dat zorgt ook voor een betere sfeer in de selectie. “Er is meer plezier op het veld en in de kleedkamer. Ons doel is richting de vierde en derde plaats te gaan. Misschien zelfs hoger. Stap voor stap.”

Aanbevolen
Berghuis baalt van eerdere uitspraken en vertelt over band met Rulli

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >