Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip hoopt op versterkingen: ‘Noodzakelijk om stap te maken’

Met een gemiddelde leeftijd van 21,6 jaar kwam tegen Heracles Almelo (2-4) opnieuw een piepjong Ajax in actie. John van ’t Schip benadrukte na afloop wederom dat de ploeg ervaring nodig heeft. Het liefst ziet de trainer deze winter versterkingen komen, maar of dat haalbaar is…?

28 januari 2024 - 09:24
Vhsheraja800
Van ’t Schip wil Forbs voorlopig behouden. © Pro Shots

Het werd een spannend potje in Almelo. Pas toen de 2-4 viel, durfden we rustig in onze stoel te gaan zitten. “Je ziet nog steeds dat het broos is,” zo schetste Van ’t Schip terecht. “Daarin is het belangrijk dat Jordan Henderson erbij komt. Op de trainingen zie je dat al. Hij was er nu nog niet klaar voor, maar het ziet ernaar uit dat we hem tegen PSV kunnen presenteren.”

Als Van ‘t Schip om zich heen keek, moest hij zich soms trainer van Jong Ajax hebben gevoeld. “Dat is elke week wel zo. Nu was een ervaren speler als Steven Bergwijn er ook niet bij. Steven Berghuis is 31 jaar, dan komt Diant Ramaj met 22 jaar. Daarna wordt het alleen maar jonger… Dat benadruk ik ook telkens. De balans is niet goed.” 

De coach hoopt dat Ajax deze winter nog ervaring aan de selectie kan toevoegen, maar of dat haalbaar is, is een tweede. “Versterkingen zijn welkom. Als we echt een stap willen maken, is dat noodzakelijk. Het liefst hebben we ze nu, maar dat is kort dag. Er wordt hard aan gewerkt, maar het is altijd lastig in de winter.”

Aanbevolen
Berghuis baalt van eerdere uitspraken en vertelt over band met Rulli

Het kunnen zomaar eens drukke dagen worden richting 31 januari. Ook wat betreft uitgaande transfers speelt het een en ander. Zo zou Carlos Forbs ­– al dan niet tijdelijk – naar de Premier League kunnen. Van ’t Schip ziet dat echter niet zitten. “Dat kan gewoon niet. Je ziet dat we daar mensen nodig hebben. Hij is een speler die niet weggaat op dit moment.”

Wie op de kalender kijkt, ziet dat Ajax zich in februari mag opmaken voor een pittige, maar belangrijke reeks wedstrijden. Het thuisduel met PSV is de eerste in dat rijtje. “Ik kijk ernaar uit. Ik hoop op een open wedstrijd, maar dat zijn de meeste bij ons,” zegt Van ’t Schip lachend. “Dat we anders moeten spelen, is duidelijk. PSV is de beste ploeg in eredivisie.”

De kans is groot dat we Henderson dan toch eindelijk in actie gaan zien. En Bergwijn? Dat is volgens Van ’t Schip afwachten. “Hij heeft een spierblessure. We hebben op foto’s niets kunnen zien wat langdurig is. We hopen dat hij deze week kan aansluiten en zaterdag in ieder geval een rol kan spelen.”

Aanbevolen
Hlynsson ziet steeds meer plezier op en naast het veld

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >