Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis baalt van eerdere uitspraken en vertelt over band met Rulli

Het interview dat Steven Berghuis gaf na het gewonnen duel met RKC deed de nodige stof opwaaien. De aanvaller stelde dat spelers als Steven Bergwijn en hijzelf meer moeten worden gekoesterd. In Almelo nuanceert hij zijn woorden.

28 januari 2024 - 00:34
Berghuis Heraja 1200
Blijdschap bij Berghuis na zijn treffer. © Pro Shots

Even terug naar vorig weekeinde. Berghuis kreeg de vraag of hij als meer ervaren speler de verantwoordelijkheid voelt om samen met mannen als Jordan Henderson en Steven Bergwijn een mentaliteitsverandering teweeg te brengen. De aanvaller reageerde daar enigszins getergd op.

“Iedereen kijkt veel naar Bergwijn en mij. Dat is denk ik onterecht. Als je twee van de beste spelers in de eredivisie hebt, dan mag je ze eerder koesteren dan andersom,” zei hij destijds, refererend aan de kritiek die het tweetal krijgt. Na de 4-2-overwinning op Heracles komt Berghuis terug op de bewuste uitspraak.

“Ik was niet helemaal blij met mijn interview,” reageert de gelegenheidsaanvoerder bij ESPN. “Ik bedoelde het juist goed en nederig. De vraag ging in eerste instantie over Henderson en leiderschap. Ik wilde uitleggen dat zijn komst ook Bergwijn en mij kan versterken, want ik vind dat de nuance daarin soms ontbreekt. Zo heeft Steven in anderhalf jaar tijd met tien verschillende linksbacks achter hem gespeeld. Ik wilde hem in bescherming nemen, maar ben niet helemaal blij met mijn woordkeuze.”

Op sociale media maakte het interview de tongen los, terwijl ook analist Kenneth Perez hem van repliek diende. “Ik heb de beelden niet gezien, maar ik heb er wel stukjes over gelezen,” vervolgt Berghuis. “Het werd opgepakt alsof wij voorin niets hoeven te doen en de achterhoede het maar moet oplossen. Zo bedoelde ik het totaal niet. Wanneer je als team iets wil bereiken, moet je het met z’n allen doen.”

Aanbevolen
Van ’t Schip hoopt op versterkingen: ‘Noodzakelijk om stap te maken’

Berghuis had in Almelo reden tot lachen. Ajax pakte niet alleen drie punten, maar de aanvaller was ook trefzeker. Hij schoot de 1-2 tegen de touwen en was betrokken bij acht kansen. “Daar sta ik ook voor in het veld. Het is aan mij in kansrijke positie de juiste keuzes te maken. Het was een lastige uitwedstrijd, met een hele jonge ploeg. We verloren nog te vaak de bal, maar de drie puntjes zijn wel heel belangrijk.”

De rappe gelijkmaker was volgens de aanvoerder belangrijk voor de moraal in de ploeg. “Brian Brobbey hielp ons enorm met die goal. Fantastisch hoe hij de bal binnen schiet. Dat gaf ons rust, al kwam Heracles er meermaals te makkelijk doorheen,” aldus de man die zijn ploeg na rust hoogstpersoonlijk op voorsprong schoot.

Berghuis vierde zijn treffer langs de lijn met Gerónimo Rulli. “Ik had het voor de wedstrijd met hem over mijn statistieken. Bij een treffer of assist zou ik de tweehonderd in totaal aantikken. Dat is gelukt. Ik heb een goede band met Rulli. Hij heeft het momenteel wat lastiger. Dan is het fijn met hem te connecten.”

Ook bij de doelman was een gulle lach zichtbaar toen Berghuis in zijn armen sprong. “Ik support hem. Rulli is hier naartoe gekomen en geblesseerd geraakt op een ongelukkig moment. Diant Ramaj doet het sindsdien heel goed. Dat hoort bij voetbal. Rulli is echter een belangrijke jongen, die al veel heeft gepresteerd met Argentinië en Villarreal. Hem wil je er graag bij hebben met onze jonge groep.”

Aanbevolen
Hlynsson ziet steeds meer plezier op en naast het veld

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >