Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis vindt dat er te veel naar hem en Bergwijn wordt gekeken

We zagen Steven Berghuis amper in het thuisduel met RKC Waalwijk (4-1), maar hij zorgde wel voor een fijn toetje. De aanvaller erkent dat zijn doelpuntenproductie omhoog moet. Ook hoopt hij door de komst van Jordan Henderson meer te worden ontlast.

22 januari 2024 - 12:24
Berghuisajarkc800
Berghuis speelt de komende weken met een brace. © Pro Shots

Berghuis maakte dit seizoen pas twee goals. Voor iemand met zijn kwaliteiten, is dat te weinig. Dat erkent hij zelf ook. “Ik moet meer scoren. Dat heb ik me ook voorgenomen in de winter,” zo stelt hij tegenover ESPN. “Ik ben vaak in de positie geweest, maar heb niet afgedrukt. Dit is hopelijk een mooi begin. Of ik eraan toe was? Dat niet zozeer. Ik wil graag scoren en belangrijk zijn. M’n assists zijn wel goed.”

De linkspoot, die de komende zes weken met een brace speelt vanwege een breukje in zijn hand, ziet dat Ajax wat betreft puntenaantal stappen maakt. Toch is er op voetballend gebied genoeg te verbeteren. “RKC speelde met vijf verdedigers. Dan worden er in de veldbezetting andere dingen gevraagd. Je ziet dat we daarin nog volop in ontwikkeling zijn.”

Als Berghuis wordt gevraagd naar het grootste verbeterpunt, dan noemt hij het naar elkaar toegroeien en het herkennen van ruimtes. Of hij vindt dat er ook meer arbeid moet worden geleverd? “Jawel, maar soms verlies je zo vaak de bal. Dan blijf je lopen. Dan zie je het moment om druk te zetten of juist terug te rennen niet meer. Als we te vaak de bal verliezen, kan ik me voorstellen dat de achterste lijn denkt: ik geloof het wel.”

Aanbevolen
Van ’t Schip: ‘Ajax moet stabieler worden om druk écht op te voeren’

Ajax hoopt met de komst van Henderson meer stabiliteit op het middenveld te creëren. Berghuis is blij met de komst van de ervaren middenvelder. “Hij heeft veel meegemaakt en weet wat er nodig is om met elkaar prijzen te winnen. Hopelijk kan hij een puzzelstukje zijn om ons weer een stukje verder te brengen.”

Henderson kan dat niet alleen. Berghuis weet dat de Engelsman daar hulp bij nodig heeft. Ziet hij voor zichzelf, Steven Bergwijn en de nieuwkomer een rol weggelegd om een mentaliteitsverandering teweeg te brengen? “Jawel, maar iedereen kijkt veel naar Bergwijn en mij. Dat is denk ik onterecht.”

Dat Berghuis het ook als compliment kan zien dat er iets van hem en Bergwijn wordt verwacht, begrijpt hij. Toch voel je aan alles dat de aanvaller vindt dat hem en de aanvoerder te veel wordt verweten. “Als je twee van de beste spelers in de eredivisie hebt, dan mag je ze eerder koesteren dan andersom,” zo stelt hij.

“We zijn aanvallers, moeten creatief zijn en creëren,” vervolgt Berghuis. “We kunnen niet bezig zijn met wat er allemaal achter ons gebeurt. Met Henderson is er iemand op het middenveld bijgekomen die in die linie en daarachter het verbindende puzzelstukje kan zijn, zodat wij op de posities aan de bal kunnen komen waar we het kunnen doen.”

Aanbevolen
Brobbey baalt harder van gemiste pingel dan hij blij is met zijn treffers

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >