Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey baalt harder van gemiste pingel dan hij blij is met zijn treffers

Brian Brobbey was ook tegen RKC Waalwijk weer Ajax’ hoop in bange dagen. De spits was tweemaal trefzeker en zette zijn ploeg op het goede spoor richting een uiteindelijk ruime 4-1-zege. Een hattrick ging de mist in, want Etienne Vaessen redde knap op een inzet vanaf elf meter.

21 januari 2024 - 19:41
Brobbey 1200 (2)
Brobbey juicht na zijn tweede treffer tegen RKC. © Pro Shots

Brobbey had er al twee in het netje liggen toen Ajax bij een 3-1-voorsprong een penalty kreeg. Terwijl Bas Nijhuis naar het VAR-scherm liep om te checken, zocht Steven Bergwijn meteen contact met Brobbey. De aanvoerder van Ajax is de eerste penaltynemer, maar gunde zijn teamgenoot een hattrick.

“Bergwijn zei: ‘Jij gaat ‘m nemen’. Hij is zeker iemand die mij dat moment gunt. Dat die strafschop er dan niet in gaat, is balen,” legde Brobbey na afloop uit in de perskamer van de Johan Cruijff Arena.

“Wat er misging? Niet zoveel. Het was een goede redding van Vaessen. Ik vind het echt jammer, want het zou mijn eerste hattrick zijn geweest. Ik ben blij met de drie punten, maar het is jammer van die penalty. Nog twee dagen balen en dan is het wel klaar, denk ik.”

Aanbevolen
Van ’t Schip: ‘Ajax moet stabieler worden om druk écht op te voeren’

Toch was Brobbey wederom het lichtpuntje bij het verder mat spelende Ajax. Vooral zijn tweede doelpunt was fraai. Wegdraaien en klinisch afwerken. “Ik train daar niet extra op,” stelde de nummer negen van Ajax.

“Ik praat veel met mijn broers. Zij vertellen mij dat ik vaker moet wegdraaien. Dit was het juiste moment om het te doen. Ik herken het moment ook steeds beter. Kenneth Taylor speelde mij goed aan op mijn buitenste been, zodat ik meteen kon wegdraaien.”

Brobbey werd uiteraard ook bevraagd over de geruchten dat Manchester United hem deze winter al zou willen aantrekken. De lach bij Brobbey was meteen zichtbaar. “Ik weet helemaal van niks, eerlijk gezegd. Ik zag het ook voorbij komen, maar ik blijf lekker in Amsterdam. Of ze in de zomer mogen terugkomen? Wie weet, haha!”

Brobbey heeft Erik ten Hag al langere tijd niet meer gesproken. “Nee, ik heb geen contact met Erik meer. Vroeger appten we wel eens, maar ik denk dat de trainer nu genoeg aan zijn hoofd heeft. Ik heb trouwens ook een nieuw nummer.”

Het lukte Brobbey ditmaal niet de wedstrijd uit te spelen. Hij vertelde amper te hebben getraind afgelopen week. “Ik had last van mijn knie. Dat schoot erin op bezoek bij Go Ahead Eagles. Ik was een beetje kapot. Daarom werd ik gewisseld.”

Aanbevolen
Mat Ajax wint uiteindelijk ruim van RKC en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >