Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Fitz-Jim spreekt na nipte nederlaag Jong Ajax over vervroegde terugkeer

FC Groningen maakte maandag een einde aan de ongeslagen reeks van Jong Ajax. Na negen wedstrijden op rij niet te hebben verloren, ging de talentenploeg in eigen huis nipt onderuit (0-1). Kian Fitz-Jim speelde de hele wedstrijd. Hij sprak na afloop over zijn vervroegde terugkeer.

23 januari 2024 - 09:44
Jajgrofitzjim800
Fitz-Jim wil bij Ajax voor zijn kans gaan. © Pro Shots

Zoals John van ’t Schip al aankondigde, kregen de van blessures teruggekeerde spelers uit de A-selectie minuten bij Jong Ajax. Zo zagen we de namen van Anton Gaaei en Silvano Vos op het wedstrijdformulier. Dave Vos kon sowieso beschikken over een sterke basiself. Ook Ahmetcan Kaplan, Anass Salah-Eddine en Fitz-Jim verschenen aan de aftrap.

Toch was Groningen de betere ploeg op sportpark De Toekomst. De Jong Ajacieden hadden moeite onder de druk van de bezoekers uit te voetballen. Nadat Groningen al enkele keren gevaarlijk voor het doel van Tom de Graaff opdook, was het in de zeventiende minuut hangen. Thom van Bergen schoot via de onderkant van de lat raak.

Veel zette Jong Ajax daar niet tegenover. Als de beloftenploeg gevaar stichtte, was dat van buiten de zestien. Gabriel Misehouy probeerde het met schoten van afstand, maar tot echte mogelijkheden kwamen de talenten niet. Groningen kreeg richting de slotfase nog de grootste kans, maar het bleef bij 0-1. 

Aanbevolen
Win kaarten voor Ajax - PSV!

Na afloop verscheen Fitz-Jim voor de camera van ESPN. De middenvelder keerde deze winter vervroegd terug van een huurperiode bij Excelsior. Dat zorgde voor de nodige gefronste wenkbrauwen. “Dat kan ik best begrijpen. Van de buitenkant lijkt het misschien dat het geen geslaagde verhuurperiode was, maar in die vier maanden heb ik echt heel veel geleerd.” 

Met de komst van Jordan Henderson en de ziekenboeg die leegstroomt, is het de vraag welk perspectief Fitz-Jim in Amsterdam heeft. Hij legt de keuze voor zijn terugkeer uit. “Ik heb altijd gezegd dat ik terug zou komen als de trainer me nodig heeft. Het is ook heel anders bij Ajax, wat betreft accommodatie en alles eromheen.” 

Ondanks de concurrentie op het middenveld, wil Fitz-Jim voor zijn kans gaan. “Voor mij persoonlijk is het een beetje lastig, maar ik denk dat het goed is voor de club een speler van dat kaliber hier te hebben,” zo zegt hij over de komst van Henderson. “Ik kan er alleen maar van leren. Uiteindelijk moet ik gewoon voor m’n kans gaan.”

Aanbevolen
Word ballenjongen of -meisje bij Jong Ajax - MVV!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >