Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: KJH pijnigt Ajax in de sneeuw voor komst naar Mokum

Met sc Heerenveen - Ajax op het programmama, kijken we middels unieke beelden terug op een eerdere confrontatie tussen de twee clubs. We nemen je mee naar 30 december 2005. Ajax werd destijds ‘ingepeperd’ in een Abe Lenstra Stadion vol sneeuw.

09 februari 2024 - 08:34

Normaal gesproken kijken we liever niet terug op wedstrijden die Ajax verloor. Maar gezien de omstandigheden in een destijds winters Friesland, is het best aardig. De beelden zoals op deze video zien we immers amper meer. Voetballers met sneeuw in de haren en een feloranje bal.

Het veld lag al voor de wedstrijd vol met sneeuw. Vrijwilligers deden er alles aan de wedstrijd door te laten gaan. Dat lukte, maar gedurende het duel bleef het sneeuwen. Op een almaar groeiende laag sneeuw, sloot Ajax de eerste seizoenshelft af in mineur. De ploeg verloor met 4-2…

In een bar en winters Friesland kwam Ajax op de sneeuwpiste zelfs op een 4-0-achterstand. Klaas Jan Huntelaar scoorde namens de thuisploeg tweemaal. Los van de sneeuwval, was Huntelaar het andere verhaal van die dag.

Aanbevolen
Hoofdrolspelers: matchwinnaar Baba en mijlpaal Suarez in Heerenveen

De spits trok tegen Ajax voor het laatst het Pompeblêdeshirt over de schouders. Hij speelde zijn afscheidswedstrijd tegen zijn toekomstige werkgever. KJH maakte erna de overstap naar Ajax.

Trainer Danny Blind zag destijds met een zorgelijk hoofd hoe Thomas Vermaelen en Tomas Galasek de marge nog verkleinden tot 4-2. Het chagrijn was er niet minder om. We gokken zomaar dat Huntelaar die dag het vrolijkst was van iedereen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >