Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vos ziet zeperd klassieker doordreunen bij verliezend Jong Ajax

Jong Ajax ging maandag in eigen huis onderuit tegen FC Den Bosch. Bij de talentenploeg stonden veel spelers op het veld die zondag nog getuige waren van de blamage in De Kuip. De pijnlijke nederlaag dreunde zelfs bij Jong Ajax door.

09 april 2024 - 09:25
Jajdbo800
Het zijn frustrerende dagen voor Vos. © Pro Shots

Tristan Gooijer, Carlos Forbs, Silvano Vos en Julian Rijkhoff zaten zondag nog bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal. De twee laatstgenoemden maakten zelfs minuten in Rotterdam. Een dag later mochten ze het bij Jong Ajax laten zien. Ook daar stapte het viertal met een nederlaag van het veld.

De beloftenploeg zat geen moment echt lekker in de wedstrijd. Jong Ajax kwam moeilijk onder de druk van het felle Den Bosch uit. De 0-1 viel vlak voor rust. Kacper Kostorz schoot via de rebound binnen. Na een halfuur tilden de bezoekers de marge naar twee, toen Julian Brandes in de fout ging en Kostorz zijn tweede maakte. 

Silvano Vos verscheen na afloop voor de camera van ESPN. Daar werd hij gevraagd naar zijn gevoel over de wedstrijd. “Superfrustrerend. Ik heb er weinig woorden voor, vooral na zondag. Dan speel je met Jong Ajax en verlies je ook nog eens. Dat is niet goed voor het team en voor de club, maar we moeten door.”

Aanbevolen
Stop de tijd: Ajacieden hebben het vaker serieus moeilijk

De middenvelder erkent dat de zeperd in de klassieker aardig doordreunde. “Niet alleen in de selectie. Ik denk in de hele club. Het is doodstil hier. Je merkte het ook in ons spel. Het raakt de hele club. Je hebt goede en mindere dagen. Dat hoort erbij. Maar de manier waarop we hebben gespeeld, is ondermaats.”

Bij Jong Ajax stond Hedwiges Maduro overigens eenmalig voor de groep, als onderdeel van zijn Uefa-pro-opleiding. Ook hij stond maandag met een kater op. “Het dreunt wel even door bij iedereen die van Ajax houdt, dus ook voor mij. Het is heel lastig, maar je moet ook naar de toekomst kijken. Eén ding kan ik wel zeggen: Ajax komt er weer bovenop.” 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >