Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schips elf: schakel jij terug naar 4-3-3-formatie tegen Excelsior?

De spelersbus van Excelsior rolt woensdag het Arenadek op voor een belangrijk potje voetballen tegen Ajax. Er staat voor beide ploegen genoeg op het spel. We zijn benieuwd welke adviezen jij hebt voor John van ’t Schip.

23 april 2024 - 19:19
Schips 11 1200
Eerder dit seizoen kwam Ajax niet verder dan 2-2. © Pro Shots

Zowel voor Ajax als Excelsior is het een belangrijke ontmoeting. De Ajacieden moeten hard knokken om de vijfde plek te behouden, terwijl de Kralingers onderin hun best doen nacompetitie te ontlopen.

Eerder dit seizoen werd het 2-2 in Rotterdam. Davy Klaassen scoorde destijds. Ook Mohammed Kudus stond op het veld. Het lijkt alweer enorm lang geleden. Ajax hield dus slechts een puntje over aan die wedstrijd. Dat moet woensdag echt beter.

Aanbevolen
Henderson vraagteken voor Excelsior-thuis, Hlynsson er niet bij

Maar hoe laat jij Ajax spelen? Van ’t Schip heeft met Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Mika Godts weer de wapens om de 4-3-3-huisstijl te hanteren. Het lijkt logisch daarvoor te kiezen, maar wie weet hou jij liever het systeem met drie centrale verdedigers en twee wingbacks aan?

Goed om te weten is dat Kristian Hlynsson niet kan meedoen. Hij viel geblesseerd uit tijdens de warming-up voor Ajax - FC Twente (2-1). Volgens zijn trainer is hij nog wel een paar weken zoet met die blessure. Steven Berghuis trainde weer deels mee, maar kan nog geen wedstrijd spelen. Achter de naam van Jordan Henderson, die ook weer meetrainde, staat nog een klein vraagteken.

Tijd om aan de slag te gaan. Ga naar onze Ajax Life-app of download deze als je dat nog niet hebt gedaan. Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’, selecteer het duel met Excelsior en formeer erop los.

Vergeet daarna vooral niet jouw opstelling te delen op socials, voorzien van #vantschipself. De kans is groot dat je medesupporters er ook iets van vinden, dus hou er rekening mee dat je een aantal keuzes moet verdedigen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >