Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Henderson vraagteken voor Excelsior-thuis, Hlynsson er niet bij

Ajax staat voor het midweekse treffen met Excelsior. Beide ploegen trappen woensdag om 21.00 uur tegen elkaar af in de Johan Cruijff Arena. Hoe staat het met de fitheid van de Ajaxselectie? John van ’t Schip kwam een dag voor de wedstrijd met een verse update uit de ziekenboeg.

23 april 2024 - 19:08
Henderson 1200
Henderson is weer terug in Amsterdam. © AFC Ajax

We beginnen met het goede nieuws: Jordan Henderson trainde woensdag voor het eerst weer mee met de groep. De Engelsman lag er een poosje af met rugklachten, waarvoor hij zich bij een specialist in eigen land liet behandelen. Wie ook last had van zijn rug? Steven Berghuis. Hij trainde eveneens weer deels mee met de groep. Het duel met Excelsior komt echter nog te vroeg.

Of Henderson kan spelen, is nog een klein vraagteken. Kristian Hlynsson kan dat zeker niet. Hij viel tijdens de warming-up tegen FC Twente uit. “Hij is nog wel een paar weken zoet met die blessure,” aldus Van ’t Schip op de website van Ajax. “Verder is iedereen er gewoon bij.”

Aanbevolen
Ajax en Europese tickets: wat zijn de scenario’s?

De wedstrijd is voor beide ploegen van groot belang. Net als Ajax wil ook Excelsior play-offs ontlopen, maar dan aangaande degradatie. De Kralingers staan nu op de vijftiende plek in de eredivisie met slechts een schamel puntje voorsprong op nummer zestien RKC Waalwijk.

De uiteindelijke nummer zestien speelt play-offs tegen ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie. Nummer zeventien (nu FC Volendam) degradeert meteen. Het doek voor nummer achttien Vitesse viel eerder al. Kortom: Excelsior heeft de punten hard nodig om er zeker van te zijn dat het volgend seizoen ook eredivisievoetbal speelt.

Ajax speelt na het thuisduel met Excelsior nog drie wedstrijden: FC Volendam-uit, Almere City-thuis en Vitesse-uit. De ploeg moet zorgen dat het de vijfde plek niet meer uit handen geeft, zodat het play-offs ontloopt. Welke scenario's er verder zijn wat betreft de verdeling van Europese tickets? We leggen het hier in detail voor je uit.

Aanbevolen
Van ’t Schips elf: schakel jij terug naar 4-3-3-formatie tegen Excelsior?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >