Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Samuel scoort na vier jaar eindelijk ballenjongenscontract bij Ajax!

Samuel de Bie (17) was zondag een van de gelukkigste Ajacieden op de aardbodem. Hij deed mee aan onze ballenjongens- en meidendag. Hij scoorde een geweldige prijs: we zien hem bij Ajax - Olympique Marseille langs de lijn als ballenjongen.

12 september 2023 - 08:51

Het Ajax Jonge Scharelid liet zich niet tegenhouden door de tropische temperaturen. Samen met ruim honderd andere leden leefde hij zich uit op het trainingsveld naast de Johan Cruijff Arena. Door mee te doen aan verschillende toffe spelletjes maakten de deelnemers kans op een plek als ballenjongen of -meisje bij topduels van Ajax. Hierboven zie je een aftermovie van de sportieve dag.

Samuel deed voor de vierde keer mee aan ons jaarlijkse evenement. Hij won echter nog nooit. Tot afgelopen zondag. De aanhouder wint. Het is duidelijk dat Samuel over de mentaliteit beschikt die we bij de spelers van het eerste ook graag zouden zien. Genoeg reden om de tiener te bellen. We konden rekenen op een hoop blijdschap aan de andere kant van de lijn!

Ha Samuel, gefeliciteerd. Eindelijk prijs!
“Ja, hè hè, haha! Eindelijk inderdaad. Het was een hele opluchting dat ik nu won… Was mijn laatste kans!”

Laatste kans, hoezo?
“Nou ja, ik ben zeventien jaar. Volgend seizoen ben ik lid van Ajax Life. Dan ben ik te oud voor de ballenjongensdag. Dus het was wel een gevalletje ‘nu of nooit’ zeg maar!”

Je was ook wel serieus blij, zagen we op de foto’s.
“Ja, pfff. Zeker weten. Het was echt geweldig. Ja, ik stond wel effe te juichen toen mijn naam als een van de winnaars werd omgeroepen. Het gaf een fantastisch gevoel. Echt waar.”

Wat gebeurde er nadat je gewonnen had?
“De winnaars mochten mee naar de Johan Cruijff Arena. Daar verzamelden we in de spelerstunnel van Ajax. Toen de Ajax Marsch klonk, liepen we met z’n allen het veld op. Langs de lijn stond een tafel waar we onze contracten zouden tekenen.”

Aanbevolen
Jeugdige Ajacieden leven zich uit tijdens tropische ballenjongensdag!

Gaaf! Hoe wist je bij welke wedstrijd je ballenjongen zou worden?
“Dat ging via een loting. Dat werd in mijn geval nog wel even spannend…”

Eh, hoezo dan?
“Nou, ik won een plek langs de lijn als ballenjongen bij Ajax - Feyenoord. Supergaaf natuurlijk, alleen ik kan die dag niet…”

Oh, kak. Hoe heb je dat opgelost?
“Gelukkig wilde een meisje – die ook had gewonnen – met mij ruilen. Nu ben ik ballenjongen bij Ajax - Olympique Marseille en zij bij de klassieker. Ik wil haar hierbij graag nog bedanken!”

Ballenjongen zijn op een Europees avondje. Zeker niet verkeerd.
“Jaaa, ook supervet om mee te maken. Ik heb er zo’n zin in. Ik denk er al veel aan. Dan sta ik daar straks. Al die vlaggetjes, uitverkocht stadion, avondwedstrijd. Het zal een ervaring worden die ik niet snel vergeet, denk ik. Ik vind het ook leuk dat ik ook een kaartje voor mijn vader heb gekregen. Hij gaat dus ook mee en zit tijdens de wedstrijd op de tribune.”

Denk je dat je zenuwachtig zult zijn?
“Geen idee… Misschien wel. Ik was een keertje eerder ballenjongen tijdens een oefenduel met Panathinaikos. Dat was nog in het Olympisch Stadion. Dat was natuurlijk een rustige wedstrijd, dus minder spannend. Ik kreeg na afloop de keepershandschoenen van Bruno Varela. Dat was tof.”

Wat verwacht je van de avond tegen Marseille?
“Voor mezelf hoop ik natuurlijk dat ik veel te doen krijg. Ik wil graag helpen! Maar ja, ik wil natuurlijk ook keihard genieten van de wedstrijd. Ik sta er natuurlijk met mijn neus bovenop. Prachtig!”

Zit je zelf ook vaak op de tribune bij Ajax?
“Zeker! We hebben thuis al een aantal jaar seizoenkaarten in vak 401. Dat is schuin boven Zuid 1. Ik ben erg nieuwsgierig naar hoe Ajax het gaat doen dit seizoen.”

Tot slot: naar wie gooi jij tegen Marseille het liefst de bal?
“Jorrel Hato! Ik vind hem erg goed en ben zelf ook een centrale verdediger. Dat lijkt me dus wel mooi!”

Heel veel plezier en tot snel!
“Dankjewel!”

Samuel 1200 2

Trotse winnaar! @ De Brouwer

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >