Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mislintat: ‘We zien het beste van dit team nog niet in komende weken’

Op het moment dat Sven Mislintat aanschoof bij een rondetafelgesprek met de schrijvende pers, wist hij nog niet dat Ajax luttele uren later dure punten zou morsen tegen Fortuna Sittard (0-0). Toch nam hij Maurice Steijn toen al in bescherming en predikte hij geduld.

Door Jordy Haak
04 september 2023 - 09:29
Mislintat 2 1200
Mislintat is tevreden over de transferzomer. © Pro Shots

Het was een hectische transferzomer voor de nieuwe directeur voetbalzaken. Zelf spreekt hij over een intense periode. Toch overheerst bij Mislintat een goed gevoel na het sluiten van de markt. “Er was zoveel te doen en te repareren. Om alles voor elkaar te krijgen was een goede samenwerking met directie, raad van commissarissen en technische staf nodig. We hebben een meer uitgebalanceerde selectie gecreëerd.”

“We spelen geen Champions League en moesten daardoor geld verdienen op de markt. Je bent daardoor afhankelijk van dingen waar je geen invloed op hebt. We moesten meer reactief handelen, wat het lastiger maakte. Vooral omdat we tegelijkertijd het team moesten versterken. Dat hebben we gedaan. Nu moeten we het laten zien in de komende weken, maanden en de rest van het seizoen.”

Hoewel er bij Ajax eigenlijk geen tijd is voor een soort tweede voorbereiding, predikt Mislintat geduld. Hij stelt dat er een zaadje is geplant, dat nu zon en water moet krijgen om te groeien. Van de zomeraanwinsten kun je niet direct wonderen verwachten.

“De selectie is pas twee dagen compleet. Dan is het niet eerlijk te verwachten dat het vanaf dag één allemaal werkt. Dat is ook niet fair naar Maurice Steijn en zijn staf. We hebben de ambitie om kampioen te worden, maar we gaan het beste van dit team nog niet zien in de komende weken. Misschien in sommige wedstrijden wel, maar het heeft ook tijd nodig om te groeien.”

Aanbevolen
Van Halst per direct tijdelijk algemeen directeur bij Ajax

Het zijn beschermende woorden van de directeur voetbalzaken richting zijn trainer. Hij predikt realisme, ondanks dat er twaalf nieuwe spelers aan de selectie zijn toegevoegd. “Daar zijn we heel blij mee. Met mannen als Jurriën Timber, Edson Álvarez, Dusan Tadic en Mohammed Kudus zijn we echter ook een hoop kwaliteit kwijtgeraakt. Als je topspelers verkoopt en vervolgens de helft of een kwart van dat bedrag weer investeert, kun je niet verwachten dat je meteen een kant-en-klare vervanger te pakken hebt.”

Voor een aankoop als Josip Sutalo geldt dat volgens Mislintat wel. Hij is als rechtstreekse vervanger van Timber aangetrokken. Ook van Georges Mikautadze – waar flink in werd geïnvesteerd – mag direct iets verwacht worden. Er zijn echter ook jongens bijkomen als uitdagers van de huidige selectiespelers. “Dat betekent dat we sommige jongens ook wat tijd moeten geven,” aldus Mislintat.

Toch is hij over het geheel genomen bijzonder tevreden met het resultaat van de transferzomer. “We hebben in één window veel meer voor elkaar gekregen dan verwacht. Het hielp ook dat spelers als Jorge Sánchez en Francisco Conceição nog gingen. Dat gaf ons de mogelijkheid om Borna Sosa nog aan te trekken. Ik denk dat we een selectie hebben samengesteld, waarin spelers de concurrentiestrijd met elkaar kunnen aangaan en waarmee we eventuele klappen van blessures en schorsingen kunnen opvangen.”

De woorden rollen allemaal soepeltjes over de tong bij Mislintat, die ook tijdens de window via Ajaxmedia al veelvuldig communiceerde naar de supporters over de aanwinsten. Nu hopen we het resultaat daarvan ook snel op het veld terug te zien, want het vertoonde spel tegen Fortuna Sittard gaf weinig hoop en vertrouwen.

Aanbevolen
Steijn: ‘Hangt ook van kwaliteit spelers af hoeveel tijd je nodig hebt’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >