Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Halst per direct tijdelijk algemeen directeur bij Ajax

Jan van Halst is met ingang van maandag 4 september directeur algemene zaken bij Ajax en in die hoedanigheid tevens voorzitter van de directie. Dit betreft de periode tot het moment waarop Alex Kroes wordt benoemd tot algemeen directeur.

04 september 2023 - 09:07
Halst 1200
Van Halst tijdens het trainingskamp in Duitsland. © AFC Ajax

Ajax maakte op 2 augustus 2023 de voorgenomen benoeming van Kroes bekend. Daarbij werd ook uitgelegd dat Kroes nog een non-concurrentiebeding heeft bij AZ. Hij was immers formeel tot 1 september 2023 bij de Alkmaarders in dienst.

Van Halst vult die functie nu tijdelijke in om de boel aan de gang te houden. Dit alles in afwachting van de uitkomst van de gesprekken tussen Kroes en AZ. Zij praten over een eventuele ontheffing van het non-concurrentiebeding. Verder kunnen we ons voorstellen dat Kroes op de achtergrond echt al wel bezig is.

Afijn, Ajax laat weten dat Van Halst per direct aftreedt als commissaris bij Ajax. De voormalig voetballer was sinds 26 mei 2023 lid van de raad van commissarissen. Idealiter ziet de RVC Van Halst terugkeren als commissaris, wanneer Kroes in Amsterdam aan de slag kan.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >